Fånga dagens tillfälle, gränslös, Harmoni, kärlek till livet, love & light, magi, Personligt, själslig detox, styrka

Livsvägen

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Olika vägar

Det händer ganska ofta att jag stannar upp och behöver min egen tid för att samla ihop mig. En stund för mig själv där jag också ibland kan behöva någon slags förstärkare för att komma vidare. Det jag alltid längtar efter är att hitta musik som liksom bara fyller upp mig och sätter igång olika processer. Nu på morgon kom den känslan extra starkt, brukar alltid bara komma utan förvarning men nu känner jag igen den lite lättare än förr 🙂 Hittade en alldeles särskild vacker musik nu på morgonkvisten som strömmar genom kroppen nu när jag skriver.

Ibland känner jag så intensivt att jag behöver stänga av och avskärma mig från yttre påverkan för att vara i det jag själv känner är viktigt. Samla kraft för att orka vara en bra medmänniska utan dömande och värderingar, trots det jag ser, läser, hör och upplever. Känslan av att det är viktigare än någonsin för mig själv, att vara just den som är sann och ren utan dömande, kommer till mig hela tiden. Så lätt att triggas av en enda mening från någon som jag direkt läser av/känner in måendet och förståelsen av hur lätt det är att haka i varandra i det…

Jag har förmågan att välja väg själv

Det har vi alla egentligen. Men först behöver vi göra jobbet med att skala av alla pålägg vi skapat upp runt om oss. Saker vi tror att vi behöver för att – ja varför egentligen? Vad är viktigt egentligen?

Själv kommer jag alltid tillbaka till att min frihet är det allra viktigaste. Kanske behöver jag inget konkret svar på varför det är så, mest bara en skön känsla av att veta och känna viktigheten i den känslan. Frihet är säkert olika för alla och min erfarenhet säger att uppfattningen också ändras över tid för vad det handlar om.

Frihet kan också vara en längtan till något eller bort ifrån, kanske beroende på hur man ser på det.

För några år sedan kom denna till. Nu har den skalats av lite till.

Frihet är

När jag är sann emot mig själv och accepterar mig själv precis sådan som jag är. När jag är i harmoni med det som är jag, är jag fri och känner mig hel.

Jag väljer mig och min egen väg. Jag vet att det är min livsresa och jag accepterar att jag ibland tycker det är svårt att välja mig själv och min egen väg. Jag respekterar mig själv så mycket att jag förstår att i min resa ingår många stopp och omvägar, att jag inte alltid är fri i stunden att göra det som hjärtat längtar efter. Men strävan efter min egen väg leder mig alltid in på min egen väg igen, även om den inte är spikrak eller synlig för mig. Det är en spänning i sig att ”bara” se fram till nästa krök. Tilliten finns även om den ibland spelar mig spratt. Livet vill mig väl ❤

Frihet är att gå ner till stranden, blicka ut över det oändliga havet, ta djupa andetag och vara här och nu och känna kravlösheten i den stund som bara är – Nu…

// Den frihetstörstande kärleksfulla människan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s