Fånga dagens tillfälle, fragile x, Funktionsvariation, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, love & light, magi, mammakärlek, mod, Personligt, styrka

Från och med nu

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Släpp taget!

Vaknade i morse med en mening i huvudet. När jag sen gick ut i skogen med vår hund kom den igen. Så när jag kom hem igen satte jag mig och skrev till en kvinna som liksom jag är funkismamma och har en son som är några år äldre än min. Ett innerligt samtal som gjorde skillnad på djupet för mig. Visst kan ensam vara stark och när allt ställs på sin spets så är ens egen styrka avgörande i många avseende. Men jag skulle ändå vilja säga att det är när vi börjar prata med varandra som många knutar kan lösa upp sig och möjligheter visa sig. Det är ofta så jag kommer vidare, när jag vågar och faktiskt steppar iväg och hittar nya infallsvinklar. Så lätt att låsa sig eller bara gå omkring med sina egna tankar som kan vilsefara sig både på ena och andra hållet.

Idag kändes det så himla skönt och befriande både i samtalet och känslan efteråt.

Meningen från i morse fick sin bekräftelse! ”Släpp bara taget om allt Jill. Se vad som händer när du bara släpper och låter allt ske.” Samtalet bekräftade och gav mig vidare tankar om vad nästa steg i processerna ska ligga. Bara genom att fråga ”Hur gör ni”? och sen vidare på det…

Livet lättade

Tröttheten kom över mig när jag slappnade av. Jag bestämde mig för att låta även denna helg bli en bara vara helg där inga stora måsten skulle ta sin plats. Tvätt, laga mat, småfix ok men en stund på sängen med lurar och podd, somna en stund och sen ut och ta en kopp kaffe i solen som sprack igenom. Inte varmt, men så fantastiskt skönt att bara sitta där längst husväggen på baksidan och njuta av kaffe, sol och apelsinklyftor. Bara så. Ahhhh!

Njutbart ❤

Jag orkar inte gå sönder mera nu på ett tag

Känslan är så tydlig. Jag har varit söndring så länge. Det är tid nu att läka, att vända livet uppåt. Det är bara jag själv som kan sätta igång min egen självläkningsprocess. Sedan kan jag be om hjälp med sådant jag inte kan själv och jag har mina fina kontaktnät. Det här med att hitta balansen mellan att ge och ta emot. Ett av de finaste målen jag satt för mig själv under 2021 är att vara snäll emot mig själv. Jag orkar inte var söndrig mera och orkar inte få känslan av att gå sönder inombords gång på gång. Därför bryter jag nu den onda cirkeln. Den har ingen makt över mig längre och den skingras i vinden och löser upp sig själv, helt bara så i kärlek och ljus. Livet är gott även för mig om jag sträcker ut min hand igen och välkomnar.

Allting får ha sin gång, sina processer och sin tid. Tiden för att gå igenom och känna alla slags känslor, inte döma, inte värdera utan bara låta dem få en viss plats. Därefter får de egna valen vara vägledande och jag väljer kärlek i alla dess fina former.

När jag vågar känna tilliten till livet blir det extra fint, extra starka känslor. Då uppskattar jag en musikälskande make som spelar sån go musik för mig och livet känns extra allt. Önskar er alla en fortsatt skön helg! /Den känslosamma & viljestarka Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s