Fånga dagens tillfälle, Harmoni, kärlek till livet, love & light, mammakärlek, mod, Personligt, Samhället, styrka, Uncategorized

Glitter och stjärnstoft

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

När allting surrar inom en

Hela förmiddagen har jag velat och känt efter. Lusten, viljan och behovet att få skriva pockar på alldeles särskilt mycket. Men det är nåt idag som hakar upp sig. Så mycket olika. Så ladda om kaffebryggaren, ta djupa andetag, lyssna på lite musik är det som sker i min lilla ”konstpaus” nu…

Skit i att skriva då, säger jag till mig själv när jag måttar kaffebönorna. Nej, det ska skrivas nu, jag får ingen ro, kontrar jag mig själv med… Ok, gå på känsla, säger jag sen. Då styr jag stegen bestämt för att hämta 3 olika kortsamlingar. Jag ler och tänker att jag är knäpp och så känslan att va gör det då, om jag inte är sk normal? Jag är ju jag! 🙂 Det är för det mesta skönt att va fri från onödiga gränssättningar för sig själv. ”Bara vara jag” har klingat i mina tankar hela dagen 🙂

Jag är inget proffs alls och har inga som helst planer på att utmana mig med att lära mig det här på någon djupare nivå. Men för att det är lite roligt så drog jag lite kort och de kort som hoppade ur när jag blandade blev såhär:

De 3 affirmationskorten kommer från Kreativ insikt och de har jag haft i många år. Som en liten påminnelse till mig själv och jag skiftar dem ibland för ny inspiration. Det roliga med de här 3 korten är att det är precis den känslan jag är i just nu 🙂

Jag har de senaste dagarna peppat mig själv med den inneboende kraften jag har som gör att jag i alla lägen tar mig framåt i livet och ser möjligheterna i det som är. Denna kraft och viljestyrka har varit slående. I morse kom det starkt över mig hur mycket fint jag har i mitt liv gällande min familj, mina vänner, all omtanke och värme som känns så fin. Livet är vackert när de här känslorna infinner sig och då ökar förmågan att se allt det vackra i både mig själv och andra. Uppskattningen, i dessa känslor, kommer som ett brev på posten såklart! ❤

LYCKA – Överflödets & välståndets gudinna. Känns positivt och de ”beställningar” som ligger i luften känns välkomna att omfamna nu ❤ De härliga Gudinnekorten är skapade av Katrin Skoglund.

Var fortsatt optimistiskt gällande ditt kärleksliv – positivt tänkande och tillit kommer att ge dig romantik. På söndag har jag och min make 3-årig bröllopsdag! ❤ Tänker mig att det på något sätt kan bli lite romantiskt inför denna dag. Man ska aldrig ge upp och fortsätta tro på blommor, choklad och pusskalas! 🙂

Idag får allt bara vara ok precis som det är

Inom mig dansar tusen fjärilar omkring. Vi väntar besked och jag kan inte fokusera på något annat. Vaknade halv tre i natt och tankarna kom direkt. Omöjligt att somna om och jag fick färglägga i appen Happy color som är min senaste lösning för sömnlösa nätter. Det här är ett sätt för mig att behålla känslan av att jag fokuserar kring något kreativt och oftast färgglatt och kan mota bort orostankar.

I natt vaknade min man också och vi pratade några ord i natten om att försöka somna om… han med sin ipad och någon film, jag med min färgläggarapp… ”Det är hiss eller diss nu” sa jag igår kväll innan vi somnade. När jag vaknade halv tre blev det detta jag direkt började tänka på. Det kryper i mig, jag kan verkligen inte tänka bort tankarna. Ger upp, smyger upp och slår en drill, tar några klunkar vatten, kikar ut och ser att det snöar lite lätt och sen kryper jag ner under täcket igen och min keliga hund lägger sig tillrätta på mina fötter ❤

Mota bort negativa tankar!

Vill inte dra till mig negativa tankar! Vill vara i tillit till att det blir nu vi får upprättelse. Ser ingen annan lösning, det här måste bli bra! Stirrig inombords och vill inte tillåta att tvivel och oro sänder ut det som en lösning! Baksidan med attraktionslagen. Men så känner jag samtidigt en tillit till att allt ordnar sig ❤ Jag önskar, ber om och vill så gärna att min son ska få upprättelse och vi också! För att vi är värda det! Punkt! Orden är slut… det räcker nu! Bara så.

Och ändå… vad som än händer kommer livet rulla på ändå. Även om min värld står stilla och håller andan, så fortsätter allting runt omkring.

Så jag väljer ett kort ur affirmationshögen med en fågel i skyn och det står det som är jag: Du står upp för det som är viktigt!

I hela mitt liv har jag stått upp för andra. Jag har använt mitt civilkurage fler gånger än de flesta jag känner. Men i helgen kom också en annan viktig del till mig som jag nu har upprepat till mig själv och till andra och nu också till er som läser denna blogg:

”Frozen brain & heart” är konsekvensen som sker när rädslorna har tagit över. Det blir svårt att tänka klart och framför allt känna vad som kan ses som det egna förnuftet och känslan. Tänd en brasa eller massor av ljus, tina upp, stäng av bruset runt omkring, se dig omkring i ditt hem. Där har du förhoppningsvis din trygghet och du lever med de du älskar i din närhet eller har vänner som går in i dina rum – där kanske andra går ut. 💗Ett sätt att se på vad äkta kärlek är – ovillkorlig vänskap & kärlek 💗”Stanna inte kvar där du enbart är behövd för att tillgodose alla andras behov – utan tillbringa ditt liv där du är älskad för den du är utan krav på att bevisa din värdighet” Dags att vakna upp och tänka själv och känna i hjärtat vad som är ens egen verklighet. – Om att ta kommandot och styra ditt livsskepp själv, bli din egen kapten och leva ett fritt liv.”

”Det blir hiss eller diss” är ett uttryck som stämmer väl. Jag har omgett mig med så mycket glitter i livet som möjligt. Jag har gjort allt för kärlekens skull. Så i vilket fall kommer det finnas spår inombords för all framtid med stjärnstoff.

”Du är en stjärna Jill” har jag fått höra ifrån flera håll. Jag hoppas att min stjärnglans ger oss all välförtjänt nu mer än någonsin! ❤

På förra veckans yin yoga pass lästes följande upp:

”Vi får inte frid när allt faller på plats. Allt faller på plats när vi funnit frid”. ✨ Fantastiskt kloka texter skrivna av Sofia Sivertsdotter

Namaste Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s