Familj, Funktionsvariation, Harmoni, kärlek till livet, love & light, mammakärlek, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka

Medvetenhet är viktigt

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

I varje möte känns det viktigt att bemöta med respekt

Det är en konst att bemöta andra. Oftast tänker vi inte alls på hur vi bemöter, men ibland hade det varit värdefullt om vi tänkte till lite kring det.

Att möta någons blick, hålla kvar några sekunder och le. Finns det något mer välkomnande? Med det bemötandet kommer genast trygghet, välkomnande och vänlighet. Därför tycker jag allra mest om de personliga mötena. Mycket mera än ”on-line” faktiskt. Det nya sättet att mötas på i de flesta sammanhang nu. Jag gillar inte det… men accepterar och är ändå tacksam över möjligheten att mötas på något sätt.

I helgen samlar jag ihop mig och förbereder mig

Även med de bästa intentionen är det väldigt lätt att halka in i känslorna och stöka till ett möte. Jag står inför en utmaning på måndag i något som jag aldrig tidigare varit med om och ja, jag är nervös, en smula orolig och försöker övertyga mig om att jag behöver tygla och tämja mina känslor för att inte låta dem ta övertaget.

Hur reagerar du när du förväntas tala om känsliga ämnen inför okända?

Själv har jag än så länge fått erfara 2 olika lägen inom mig. Antingen är jag cool lugn, saklig och orden flödar fritt utan minsta höjning av pulsen. Andningen känns helt ok även om nerven finns med. Eller så höjs pulsen så det bultar och susar i öronen, hjärtklappningen är ett faktum och jag får svårt att andas och rösten bär knappt orden. Kaos…

Jag har noterat den sista veckan att jag med jämna mellanrum drar djupa andetag, pustar ut och stillar mig på automatik. Tänker att det är bra! Jag stannar upp och allt rusar över mig. Det är en märklig och konstig känsla. Jag längtar till tisdag, viskar det tyst inom mig…då har jag klarat allt så bra jag någonsin förmår och det är över. Sen ska vi fira, lägger jag till. För jag har inom mig känt att vi kommer vinna detta. Till slut så måste rättvisan om rättigheter för min son vinna! Annars är rättighetslagen endast till för att skydda myndigheter från att behöva ge de som behöver rättigheter och då får lagen byta namn och innehåll.

Så jag laddar. Jag stänger ner bruset på alla kanaler och fokuserar på familjen, på kärleken, på ljuset och kalaset vi ska ha utomhus imorgon. Det blir en fin helg! Solen skiner och det visar på – 7 grader. Hyyyy 🙂

Måndagens ”möte” är personligt med ögonkontakt och fysiskt möte. Jag är tacksam för det, trots den utmaning det för med sig. Vibbarna kommer vägleda hur det blir och det känns som att det är bra.

Jag tror på mig själv! Jag vet och känner min styrka inombords! Allt kommer bli till det bästa! Amen ❤ / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s