Fånga dagens tillfälle, kärlek till livet, love & light, mod, Personlig utveckling, Personligt, styrka

Ta några steg tillbaka, zooma ut

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Rådet jag gav till mig själv

Intensiva dagar, som nästan blivit några veckor, med en enorm tankekraft har jag bakom mig.

Budskapet till mig själv nu är att zooma ut och vila.

”Ur läget med kaos och konflikter, kommer nu fokus, förändring till det bättre och det är dags att skörda frukterna. Jobbet, förberedelserna är gjorda. Allt som står i din makt är gjort, överarbeta inte mera nu utan ta stegen tillbaka och vila.”

Igår hade jag bokat in en mycket djupgående behandling till mig själv. Den visade en uppbyggnad av ett pansarskydd, nästan helt stenhårt och ogenomträngligt. Pansaren mjukades upp till ett mer elastiskt tjockt skinn som kan tänjas, men hålls intakt och stabilt. För att lättare bemöta och värja mig… Akupunkturpunkter och organzoner behandlades, allt triggades igång och sköljde bort blockeringar, öppnade upp cirkulationen och allt detta kommer göra mina sinnen, min kropp och själv förberedd. Som att jag laddade upp mig på ett skönt sätt. Det här ska jag nu fortsätta med hela helgen. En kund idag att ta hand om, sedan hämta sonen, fixa en lugn och skön eftermiddag och fredagsmys. I helgen firar vi hansfödelsedag, 21 år… svårt att ta in på nåt sätt ❤ Det blir bra att vara tillsammans ❤

En vecka väldigt likt att åka berg o dal bana mest hela tiden

Förr orkade jag mera, älskade att åka fort, snurrar och gira svängar tillhörde vardagen. Nu är allt detta mera kännbart – på gott och ont. Kanske precis som det ska vara?

Veckan har pendlat känslomässigt mellan alla lägen. Det sårbara har varit jobbigast och styrkan av att veta att det går över nödvändigast.

Det är flera beslut som ska tas just nu. Förutom en stor utmaning i nästa vecka. Det har känts att allt närmar sig en slags kulmen, men jag kommer känna mig lättad när allt är som det ska. Ibland behöver man dra sig tillbaka, vila och zooma ut för att få ett bättre perspektiv. Ibland behöver man sväva bort, högt för att få en överblick och spana likt en svävande örn. För att ställa in siktet och agera.

”Det går inte att vänta tills sen hela tiden – för då kanske sen aldrig blir möjligt.” Denna mening kom till mig nu på morgonen. Den är både ett budskap till mig själv, men också till alla andra. Den kan appliceras på allt möjligt faktiskt.

Den kan tolkas personligt att man inte bör skjuta upp det man vill ha sagt, gjort och utfört. Den kan tolkas i vad man kanske behöver göra för andra och för sig själv. Den kan tolkas gälla olika samhällsfunktioner, företag, arbetsplatser, organisationer. Det kan gälla åtaganden man borde ta, platser man borde besöka, tider man borde boka för sig själv och andra, hälsa & välmående, vänskap, kärlek, relationer i privat och arbetsliv.

Att vänta till senare med sådant som man egentligen tycker är viktigt kanske innebär att det inte blir möjligt eftersom att sen kan försvinna och då kommer aldrig den möjligheten igen, på samma sätt. Feel no stress… men budskapet är solklart – det är dags att agera på det man tänkt, men aldrig låtit bli utfört

Just Do it!

Planen behöver inte vara utstakad ända fram till mål i allt man ska göra. En vision kan ändras efterhand, men om aldrig det första steget tas kommer således aldrig några andra steg heller tas för att följa det nya, det man vill i både stort och smått.

Så vad väntar jag på? Vad väntar du på? Just Do it!

Fredagspepp från Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s