de dolda koderna, Fånga dagens tillfälle, förebild, Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, konsekvenstänk, love & light, mod, ord är makt, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar

Det är skillnad på ut & in och in & ut

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Olika sätt att se på saker

Jag låter bilden nedan få tala för sig själv och tyckte att den var för bra för att inte delas.

Hur behåller man sin egen sinnesro nu? Det känns som att allt handlar om en verklighet som börjar kännas mer och mer främmande och smått overklig. Ibland, fast grunden känns stabil och ens egna grundvärderingar gör en stark, så snuddar jag vid tankar om tvivel och otillräcklighet…

För att behålla min egen sinnesro i allt nu så vänder jag mig inåt, i hemmets lugna vrå och håller fokus på min egen verklighet medans ”stormarna yr” runt om den yttre världen. Vi brukar säga här hemma att vi håller oss i vår egen lilla glasbubbla och nu mer än någonsin känns det som en jättebra strategi. Hur känner och tänker du?

Förändringens vindar blåser in

Oavsett om vi vill hänga med i det som sker, eller håller oss i bakgrunden så kommer det och har redan skett en hel del stora förändringar. Men mitt i allt det här är det viktigt, enligt mitt sätt att resonera, att vara klar över ens egna tankar och känslor. Ge sig själv tid att både känna och tänka till i vad som är viktigt i livet egentligen. Har allt snurrat för fort? Har jag blivit fartblind? Har jag ibland tänkt – kan det här slags sättet att leva vara hållbart på alla plan? Mår jag bra i det som är eller har varit, eller vill jag kanske hoppa av och sätta en ny livsagenda? Är det dags att passa på att dra upp riktlinjerna för en ny era i sitt eget liv?

Har du också blandat ihop fara med rädsla?

Det är många nu som nästan är förlamade och dimmade i hjärnan av rädslor. Rädslor för något de tror skulle kunna hända, men som i verkligheten inte hänt och förmodligen aldrig kommer att hända. Det hämmar från att leva fritt, från att tänka realistiska tankar och känna magkänslan/intuitionen. Till slut kommer du till ett vägskäl där du behöver välja – att backa, zooma ut och få en klarare syn över det som sker eller låta rädslan ta över helt och gå in en mörk känsla.

Balansen är hårfin och i princip alla kan ”drabbas” av den där otäcka rädslan som griper tag i en så det blir svårt att andas… men valet blir vårt eget att ta beslut över om det är värt att öppna sinnet och se på saken med öppet hjärta eller inte.

Fara är om du blir jagad av ett lejon på savannen eller förföljd av någon som hotar dig. (ja väldigt enkelt uttryckt och inte med någon underton av förlöjligande alls. Bara en förklaring)

Men vad göra för att undvika att vara rädd i allt detta smärre kaos just nu?

”Micro-makt” – människans egna lilla makt vi alla besitter och tillsammans blir vi starka! Igår skrev jag och gav ett förslag på att vi kan ju alltid bara scrolla förbi de coola snubbarna som hånar och förlöjligar, de som gör allt för att mata sitt ego. Idag ger jag tips om den lilla micro-makt som kan bli en riktig power-makt 🙂

Ställ dig frågan om du vill leva i frihet eller diktatur

Med små små steg kommer man långt i alla avsikter, även de som har skit bakom spakarna i sin agenda. Att blunda och inte ha ett öppet sinne för det som håller på att ske är allvarligt. Vi begränsas mer och mer. Det behöver jag inte gaffla om mer, utan bara fundera på vad det innebär i det längre perspektivet för oss människor. Vi är flockdjur som mår bäst av sällskap, även om den valda ensamheten en stund kan kännas skön. Förbud, skarpa lagar som går emot grundlagarna och vi har nu fått uppleva hur saker kan drivas igenom och tillåtas och att köra över mänskliga rättigheter. Men, det är ju bara i liten skala… (med små små steg sker stora förändringar).

Jag har ingen anledning att skrämmas, det vill jag inte. Jag ser det mer som att jag försiktigt ruskar om, kanske också bara en i taget, för att vakna upp och känna att DU har ett lika stort människovärde som ALLA andra har! DU har rätt att få vara med och bestämma om livsviktiga beslut som rör dig själv. Vill du ha en myndighet som går in och bestämmer över din hälsa, ditt välmående och kropp? Att du inte ens ges ett val för hur du sedan ska kunna göra allt du vill göra i ditt liv? VI ALLA ingår i samhället vi lever i och vi har rätt att själv få vara med och påverka.

NOG med politiskt snack nu!

Jag har några nära vänner där jag tala fritt ut hjärtat, prata om vad som sker och vad som känns viktigt att göra, känna in och förhålla sig till saker. Det är ingen lätt grej och vi är många som känner att det blir fel, så fort vi försöker säga något då det oftast bemöts med en slags härskarteknik direkt om att ens egna tankar inte är ok. Vi delas upp i olika ”läger”. Jag har också några vänner där vi båda vet att vi tycker mer eller mindre olika, men gör vad vi kan för att inte hamna i samtal där vi ändå bara är oense. Det måste komma inifrån vad ens egna övertygelser finns ❤

Ljus eller mörker?

Jag hade en rätt så spektakulär dröm i natt om ljus eller mörker, gott eller ont, eller en viss blandning? Fick fram ett ganska tydligt budskap för mig själv, vilket var helt coolt måste jag säga 🙂 lite wow på den drömmen helt klart!

Jag tror att vi alla har tillgång till både ljusa och mörka sidor hos oss själva. Vi är inga perfekta varelser som ska sätta oss över andra på något vis. Men jag tror att vi kan välja vad vi vill ha fokus på i vårt liv och vad vi vill sända ut till andra, hur just jag vill ge en känsla hos andra när de möter mig. Det kan verka djupt, men inte när man tänkt och känt efter ett tag kring det 🙂

Ja om nu det är Martin Luther King Jr som sagt detta eller inte, det vet jag inte såhär på rak arm. Men budskapet får ge sista tonen i detta långa inlägg.

  • Använd din ljusa micro-makt och sprid den till andra ❤
  • Gå inåt när allt yttre känns för mycket. Se dig omkring och tänk att du själv har varit med och skapat allt fint som finns i ditt hem och din närmiljö. Var stolt!

Kram – kärlek & ljus från Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s