Harmoni, hälsa och välmående, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, love & light, mod, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar

Kunskaper på olika vis

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Olika vägval kan leda till samma mål

Vi har alla olika bakgrund, erfarenheter och upplevelser vi tillförskaffar oss under våra liv. En del väljer den ena vägen och andra en helt annan – som i många fall har samma slutmål, men olika ambitioner om att ta sig dit som är ens egna beslut.

Om en väljer att gå, en annan att cykla, en tredje kör moppe, en fjärde väljer egna bilen och den 5:e tar lokaltrafiken med samma slutmål – Malmö centralstation där de ska delta i ett event av något slag. Är det någon som behöver gå in och ha synpunkter då på dessa val? Förmodligen… och ändå har alla samma ambition att ta sig till samma ställe. Men vem har egentligen rätten att ifrågasätta någon av dessa 5? Den som går kanske vill passa på att utmana sig och lägga in en vardagsmotion i detta, en vandring på en längre tid vilket för att personen får ha med i beräkningen att starta tidigare. Den som cyklar kanske tränar för ett längre lopp eller har lätt för att bli åksjuk och föredrar en cykeltur då det inte är så långt? Moppeföraren har precis tagit moppekörkort och vill testa sin nya moppe? Den som kör bil bor kanske ute på landet där inga anslutningsbussar går mer än ett par ggr/dag och därför inte kan ta bussen för då missas tiden? Den som åker kollektivt har ett busskort och täta avgångar ifrån där den bor och därav åker de bussen? Vad vet jag och du om deras anledningar?

Men ändå, det är samma sak i den här stora livsomställande viruspaniken (ja panik…)

Olika ”skolor” men alla vill väl

Det hade varit så skönt om vi kunde skippa i fortsättningen att döma andra och för att faktiskt göra en gemensam sak: Lugna, vårda och bry oss om varandra. I det mesta så tycker vi om olika saker och det är skönt med valfriheten eller hur?

Jag gillar vanligt kranvatten, men dömer ingen som vill dricka kolsyrat vatten. Ibland tycker jag det är uppfriskande med bubblor i vattnet.

Jag tycker om lagom hård massage, men dömer ingen som vill ha taktil massage. Ibland passar det faktiskt bättre med den mjuka massagen när jag är stressad.

Jag älskar färgen grönt, men dömer inte den som hellre älskar rött. Dessutom gillar jag rött också, men inte lika mycket som grönt.

Jag gillar ekologisk, hälsosam och vällagad mat, men dömer ingen som föredrar en pizza med en kall bira till. Ibland vill jag också ha pizza och öl!

Ni fattar va? Det här kan vi ju hålla på med hur långt som helst.

Varför då inte bara låta alla få tycka som de vill i den här pandmin också? Varför skapa upp så mycket skäll från ena eller andra sidan? Varför kan vi inte låta de som vill få säga sitt utan mothugg och nedlåtande kränkningar? Varför är det ena mera viktigt än det andra helt plötsligt?

Nu gäller det hälsa med friskvård eller som vissa hellre kallar hälsa med sjukvård.

Även här har vi olika sätt att förhålla oss till hur vi vill lösa vår egen hälsovård. En del har fullt förtroende för de komplementära behandlingsmetoderna och en del väljer den i vårt land traditionella medicinska sjukvården. Många står mitt emellan och ser de två olika vägarna som en kombination för att hitta rätt med sitt eget mående. Kan vi inte bara låta det få vara så? Utan att döma varandra?

Själv så har jag mina erfarenheter som påvisat vid flera tillfällen att jag inte mått bra av den traditionella medicinska sjukvården då jag verkar vara extremt känslig för kemiska mediciner bl.a och där jag blivit jättesjuk istället, men vid andra tillfällen varit oerhört tacksam då jag behövt operera bort en inflammerad gallblåsa och en tokinflammerad blindtarm. Tack o lov för båda vägvalen! ❤ faktiskt och verkligen! Jag önskar så att vi i vårt land kunde börja samarbeta och få en lite större holistisk syn på hälsa – för jag vet att det är så värdefullt att kunna kombinera kunskaperna.

Så vad sägs? Sluta skriva och säga nedlåtande tyckande och börja samarbeta? Nu är ett jättebra tillfälle för oss i vårt land tycker jag. Det är inte alls så att de i andra länder skrattar åt oss. De är ofta imponerade av vårt mod och vår stora strävan efter ett fritt land där vi har rätt att välja, tycka och leva utan att dömas. Låt oss fortsätta vara de goda förebilderna ❤

Själv är det min fulla övertygelse att många av de som känner av virusets symptom lite mer än andra, egentligen är drabbade av rädsla och har panikångest över att de inte vet hur sjuka de ska bli. När du har panikångest blir känslan att du får ett hårt tryck över bröstet, det domnar ofta i armar, ben och kropp. Du blir yr och känner ibland till och med som om du ska dö. Rädslan förlamar oss, inte viruset. Jag önskar alla gott och alla väl. De skolor jag har gått innebär både traditionell medicin, psykologi, folkhälsa mm men också en hel del mer komplementära utbildningar med akupunkturpunkter, organzoner, meridianlära, nervsystem och rörelsefunktioner. En helhet, ett holistiskt sätt att se på våra kroppar och vår själ. Vi är fantastiska varelser med så stor egen självläkningsförmåga om vi bara ger oss en chans. Det är min fasta övertygelse och det finns många fler vägar att gå än de vi känner till. Kan vi se det som spännande möjligheter? Jag gör det i alla fall och stänger inte dörrar mitt i ansiktet på folk. Love & Light! ❤

Tack! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s