de dolda koderna, förebild, kärlek till livet, konflikthantering, konsekvenstänk, love & light, mod, ord är makt, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar

Orolig för att vår yttrandefrihet

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Det känns … overkligt på nåt sätt

Tänk dig en rättegång där det bara är ena sidan som får komma till tals. Bara den ena sidan som får säga sin ”sanning” och så fort den andra sidan försöker säga något så sätts det på en munkavel och ”den stora massan” buar högt. Det är vad som sker i vårt eget land just nu. Aldrig förr har människor delats upp i olika läger som nu under min livstid. Aldrig förr har människor helt öppet kränkt, sagt och skrivit riktigt nedlåtande ord mot de som är av annan uppfattning. Helt öppet och inga skrupler.

Den ena sidan tillåts gå all-in på att kalla den andra sidan ”dumma i huvudet” ”konspiratörer” ”Bluffmakare” ”Flumpatrask” och ja…ganska mycket värre som jag inte ens vill skriva. Det är rent ut sagt förfärligt!

Upprepar rubriker de inte ens satt sig in i

Jag har pratat med så många som per automatik upprepar rubriker de läst i förbifarten och som de bildar sig en uppfattning om att ”så är det” utan att ens ha vare sig tagit sig tid att läsa medföljande artikel eller funderat över rimlighet eller annat. DE HAR ALLTSÅ INTE ENS LÄST ARTIKELN, men de vet precis hur allting är… och folk springer omkring som självutnämnda dommare som fäller sina domstolsbeslut till höger och vänster, som anmäler vänner och bekanta på sociala medier för att de har en annan åsikt. Vad kallas detta? Angiveri? och bakom allt detta sitter de och klappar händer och tjoar åt folkets otroliga dumhet och naivitet! Bravo, det är bra att de inte är enade, det är bra att de inte är överens för det är så jäkla mycket enklare att styra folk på rädsla och oenighet som skapar oro och osäkerhet. Många som har gått diverse mindre bra chefsutbildningar vet att det till och med finns strategier som säger att det är bra att inte personalen drar jämnt. Är de eniga blir de för starka…

Kom igen nu folket! Inte fan vill ni bli styrda in absurdum?

Är det värt att offra vänskapen?

Jag funderar mycket nu på vad det är i människans natur och psyke som gör oss såhär… jag har läste och utbildat mig en del, jag har lite koll. Men ibland så undrar jag vad det är med människor som sätter prestige och besserwisserfasoner högre än att det är ok med att tycka olika och ändå respektera varandra? Har vi inte kommit längre i den personliga utvecklingen än att ange och anmäla varandra på facebook och andra sociala medier? Det är många som är riktigt ledsna nu och känner sig påhoppade, blir av med vänner och bekanta. Är det en enda av de som anmäler, anger, blockerar, tar bort någon från vänlistan som ens har funderat på om den andra personen kanske bara vill väl? Vill ge sin syn på något och uppmärksamma att det finns annan kunskap, andra värden och mjukare omtanke än allt det som skickas ut som skrämselpropaganda och gör att folk far väldigt illa med psykisk ohälsa som kan ta sig riktigt illa händelseförlopp? Kanske finns det de som bryr sig och vill värna om hälsa och välmående från ett mer holistiskt värde som de kanske har studerat och förkovrat sig i under många år? Kanske vill de bara väl? Varför är det så svårt att förstå det? Varför är det så förvånansvärt lätt att ge någon av dessa personen en verbal käftsmäll och använda härskatekniker på dem? Varför?

RUSKA VAKNA BÖRJA TÄNKA EFTER VAD SOM SKER IDET LÅNGA LOPPET!!!

Jag hade för avsikt att dela en bild här som jag vet att det är många som har blivit anmälda, varnade och avstängda för, men lät i sista stund blir eftersom mina ord är viktigare än att själv bli anmäld? Beslutet grundar sig i att många numera sysslar med angiveri!

Om man nu inte tror på något, om man nu inte tycker som jag eller någon annan. Vad är det för rätt man tar sig att göra så mot någon annan. Om någon inte gillar det jag skriver eller det jag delar och tycker att det inte är intressant. Scrolla då för jissenamn! Det är väl en av de fina uppfinningarna? Vi behöver inte läsa det vi tycker är drafs! För det finns andra som vill läsa, som vill lyssna på båda sidor om vi nu måste se det som så. Jag själv vill få bilda mig min uppfattning, läsa in och ställa för och emot där jag behöver ta egen ställning. Jag accepterar helt enkelt inte att jag ska tystas med nedlåtenhet och kränkningar. Blir jag anmäld för detta så ligger det på anmälaren att hantera sina handlingar och lev med att vara en så liten människa om sysslar med angiveri.

Tack för det fria ordet! Blir vi tystade och tvingade med lagar som strider mot våra grundlagar så är vi då sannerligen på väg in i en diktatur även i vårt sk fria land./Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s