de dolda koderna, förebild, Harmoni, kärlek till livet, konsekvenstänk, love & light, mod, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka, vuxenansvar

The rest is upp till nån annan

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Lugn ro harmoni

I veckan tänker jag bocka av de sista ”att göra sakerna” på listan jag ska göra nu. För att komma ihåg det jag måste och sen… är resten upp till nån annan 😉

Att släppa taget och släppa in lugnet inombords som ger mig den sköna ro och harmonin jag ser fram emot nu. Det kommer bli fint!

Mitt i allt nu när jag börjat skriva, blippar mobilen till av ett sms. För några sekunder blir jag faktiskt riktigt upprörd när ser att jag fått ett sms från Fohm, MSB där jag ombeds följa de nya skärpta råden. Jag blockerar avsändaren! Ja faktiskt! De borde skärpa sig, de där galenpannorna som gapar om ännu striktare regler, om ännu mera skärpning. Skärp er själva! säger jag som ett trotsigt barn. Ge fan i att uppmana mig och ge fan i att skicka sms till mig personligen. Vill ni ha ett av mig?

Sen släpper jag även det… frihet! Tar djupa andetag. Känner lugnet fylla hela mig. ”The rest is upp till nån annan” Amen! ❤

Love & light!

Tiden kommer när allt ska upp & in i ljuset

Det är mörkt runt om oss, nästan dygnet runt nu känns det som. Att tolka in symboliken i det – mörkret är för att vi alla behöver hjälp att hitta/se ljuset nu.

Efter att i helgen fått se verkliga filmer och bilder på hur svenska p o l i s e n uppträder på gator och torg… så kan jag bara skicka ännu mera kärlek och ljus till dem för det verkar de behöva och så en släng av skäms på er! Sover ni gott om natten? Tror ni på det ni gör? Eller har även ni fallit för grupptrycket och missade ni sagan om ”Kejsarens kläder” när ni var barn?

Dessa rader kan tyckas kryptiska, för de som inte öppnat ögonen, för de har inte fått ta del av det jag har. Men det är ok. Tids nog blir mörkret så kompakt så alla kan se ljuset. ”The rest is upp till nån annan.”

En av mina chefer sa till mig…

”Fortsätt vara orädd Jill. Fortsätt våga säga vad du tycker när något känns orätt eller du har en egen åsikt om något. Du bär på en enorm styrka att våga stå på dig. Tystna aldrig… för tystnaden är ofta detsamma som ett tyst medhåll från någon som saknar modet att stå upp för något eller någon annan. Sån vill du inte vara Jill. Civilkurage, det är det du har Jill”

Den här personen såg mig. Den här personen gav mig en styrka att oftast våga säga mitt även när det ”stormade” lite i mötet. Saken är att visst kan jag ha ”fel” (om nu rätt och fel är viktigt?) och visst kan sedan någon annans ord få mig att se saken ur en annan synvinkel. Men att vara tyst för att jag är feg, det är inte min grej. Däremot är jag numera noga med att mötas av respekt för den jag är, det jag står för och för modet att våga tänka och känna själv. Men när någon går till en slags attack emot mitt mod att våga yttra mig så är det endast en spegling av dem själva, av hur de är och det säger mer om dem än om mig. Att bemöta med en nedlåtande ton, att sätta sig över och utöva härskarteknik är något personen behöver arbeta med själv. Det har inte med mig att göra alls. Däremot gör jag en markering och lägger tillbaka i deras eget knä att bearbeta vidare. ”The rest is upp till någon annan.”

Just precis det här är en del av att leva Feelgoodlivet – rätten att vara jag, rätten att vara du, precis sådana som vi är. När vi vågar säga hur vi känner och tycker utan rädsla – yttrandefrihet. Frihet att ta vårt eget ansvar och få leva i ett fritt land och ha ett självbestämmande över oss själva och våra kroppar. Allt annat ska ses som början på en era av diktatur.

Wake up!

Lyssna på videon och i slutet ca 9.25 säger hon det som jag tycker är viktigare än någonsin…

KÄRLEK OMTANKE RESPEKT! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s