Uncategorized

Lägg ett ”skydd” på dig själv

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Julefeeling eller inte?

Kanske nu mer än vanligt, så är det enligt mitt sätt att se på saker och ting, jätteviktigt att skydda dig själv emot sådant du inte vill ta in i ditt medvetande. Tids nog kommer det visa sig vad som är sant och inte, tids nog kommer det att visa sig vad som var viktigt och vad som är viktigt och inte… osv.

Bästa rådet jag ger de som frågar mig är att stänga av bruset, välja bort femtielva skräckfyllda nyhetsrapporteringar om dagen och framför allt – SKYDDA barnen och ungdomarna så mycket det går just nu! Prata med dem, få koll på deras tankar och funderingar och ta djupa andetag, lär dem det. 3 djupa medvetna andetag där luften dras in genom näsan, fyller bröstet och ner i magen så den putar ut, håll luften/andan några sekunder, blås ut sakta genom munnen och låtsas att du blåser genom ett sugrör. Sakta… upprepa 2 ggr till ❤ Förlåt, men jag kände jag ville skriva detta. Fast du inte bett om mitt råd 😉

Julefeeling & lokalshopping

Idag stod det julklappsshopping på min agenda. Att köra in till lilla staden och shoppa så lokalt som möjligt känns viktigare än någonsin! Favoritaffärerna besöktes, en grillad korv intogs på torget för att stötta handbollsföreningen, hej och tjena med bekanta och vänner och lite lugn julmusik flöt fram på gågatan, marschallerna var tända. Saknade lite mer kommers på torget med glöggförsäljning, lite brasa och mys… det hade ju funkat faktiskt 🙂 Men visst, man tappar farten lite just denna jul. Men för mig så kändes det ändå mysigt, för jag bestämde mig på förhand att nu ska jag åka in, strosa, kika i skyltfönster och shoppa fint och njuta av stunden där och då. Måste berömma stadens 2 blomsteraffärer som verkligen ser till att det blir så fint utanför deras affärer! Kanske gäller det att själv lyfta blicken och se alla som anstränger sig och gör en insats för andra? Att faktiskt se till att njuta av det som är. I vilket fall så hoppas jag att våra lokala affärer överlever och finns kvar. För många är det deras livsverk! Liksom mitt lilla företag är mitt livsverk som jag gör mitt bästa för att ta hand om ❤ vi behövs ju alla på olika sätt.

Boosta dig inifrån och ut

När nu allt ändå på något sätt saktar ner och det förmodligen finns lite med luft i kalendern så kanske det är tid för egenvård? Att slå sig ner en stund och känna in vad det är du själv har längtat efter när ditt liv tidigare snurrade så fort så du alltid kände att du inte hade tid. Du vet för ett år sen ca, då var allt nästan övermäktigt kanske? Vad längtade du efter då? Vad sa du då att du skulle göra om det fanns lite mera tid? Kanske har du redan funderat ut och gjort en del förändringar, men om du inte så ge dig själv det i julklapp! Tiden att känna vad som är viktigt.

Man kan ju boosta sig på olika sätt. Mycket är helt gratis faktiskt. Bästa är att vara ute. Det funkar ju för alla. I vårt land så tror jag de flesta har tillgång till grönområde, parker, skog, strövområde som kanske ska besökas? Packa en rygga med lite gott varm kaffe & chokladmjölk, några ostmackor, en flaska vatten och sittunderlag. Blir själv sugen att göra detta direkt! En av sakerna vi absolut ska göra i mellandagarna!

Ät och njut av den goda julmaten. För att sedan planera in sundare matvanor och kanske ta in en eller ett par dagar med mer vegetariskt bara för att det kan va kul att testa? Vad kan jag äta för att boosta mig, ta hand om immunförsvaret helt naturligt?

Skaffa dig en ny god vana – öva på någon slags mental avslappning och lär dig att ta till de där medvetna djupa andetagen för att ta fram när livet återigen börjar ticka igång i snabbare takt. Det kommer vara värt det!

Sen har vi min egen favorit som jag inte alltid gör på söndagarna längre och jag undrar nu varför? En timme i badrummet med ett väldoftande bubbelbad, tända ljus och go musik. Medans badkaret fylls gör jag rengöring, peeling och lagom tills badvattnet är uppfyllt lägger jag på en ansiktsmask innan jag sjunker ner en stund och relaxar… sen gör jag kroppsscrub, tar hand om fötterna och smörjer in med en skön fet salva och kroppen med mjukgörande och närande body lotion, lite närig till håret och så på med myskläderna. Tänder ljus och myser ner mig i soffan.

Vänta inte på att ”någon” ska fixa dig. Fixa dig själv! Ingen annan kommer göra det åt dig och egentligen vill du väl inte att någon annan bestämmer över dig och ditt mående?

Denna julen är tiden inne för Dig

Välj dig själv nu. Välj din närmsta familj och bara känn att det är fint för dig ❤ Vi har våra restriktioner vi förväntas följa nu. Men välj att se bort från dem och alla no no moments och bjud in dig själv till en tid för återhämtning, reflektion och eftertanke. Dra upp nya riktlinjer för dig själv som gör att du blir glad och varm i kroppen när du tänker på dem ❤ se det här som en gåva – den tid det innebär som blir din alldeles egna utan att någon sätter press på dig utifrån. Välj dina tankar väl och tacka dig själv för att du inte bara låter tiden gå, att du inte bara ”sitter av tiden” nu och väntar på att allt ska återgå till det sk normala. För det som skapades upp och blev en slags normalisering med en massa stress och påtvingade uppdrag kanske ändå inte var det du innerst inne ville själv?

NU har du chansen/möjligheten att göra de små justeringar som är bra för dig själv. Stäng av det yttre bruset, lova dig själv det, stäng av, sätt på din skyddande mantel och njut av sällskapet med dig själv ❤

Stor varm julekram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s