Familj, Fånga dagens tillfälle, Harmoni, kärlek till livet, love & light, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, själslig detox, styrka

Ställ dig frågan om vem du vill vara

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Du & jag och några till vännen!

Jag möttes igår med ett stort leende av ”min” yogamentor. Jag frågade henne hur läget var och ja… vi blev genast överens om att det är en liten smula blandat med motstånd, oro, rädsla och spridda tankar om allt som sker.

Men jag antar att vi är extra viktiga nu, säger hon med sitt fina leende ❤

Ja, svarar jag. Det är nu vi får kliva in och det är du & jag och ”några till” som får göra vårt för att sprida lugn, ljus, kärlek och boosta immunförsvaret. Vi behövs! Vi är viktiga!

När jag säger det, så känns det i hela kroppen att det är precis så och jag säger det med lätthet, ett stort leende och värme inombords, men också med ett visst mått allvar och insikt i att det som sker – är aningens ogreppbart trots att jag känner mitt mission väldigt tydligt.

Vi väljer själva och våra val får konsekvenser

Med våra val kommer ett ansvar. Både ett ansvar för oss själva, men faktiskt också ett stort ansvar på vad vi väljer att sända ut till andra.

Har Du ställt dig frågan än om vem Du vill vara i allt det som händer just nu?

Vad vill du förmedla till andra och hur vill du att andra ska känna, av det du förmedlar?

Jag tror att det är på tiden att Du, om du inte redan tagit beslut, ser till att ta en fundering och ta ett beslut. För lilla du, såväl som lilla jag, påverkar andra i vår omkrets med allt vi delar med oss av.

Det är inte mitt uppdrag att knäppa någon på näsan, slå ner på andras val och beslut. Mitt uppdrag är klart – jag vill kanske ruska lite lätt för att du ska tänka till, för att du ska vakna till och aktivera din hjärna att tänka själv och hjärtat att börja bulta för det du känner är viktigt.

”Skrämmerska” eller ”Healer”?

En del känner verkligen att det viktigaste för dem är att agera ”Skrämmerskor/Skrämmare” och ja, då hoppas jag att de har tänkt igenom att de är med och påverkar alla runt sig.

Ändå så är det sedan mitt eget val om jag ska ta in det som skrämmer mig eller om jag ska stänga/skydda mig från det och välja en annan väg… så en annans val ska ändå inte påverka mig och dig, vi har våra egna val att ta ansvar för. Rörigt som bara den. Hur står man emot liksom?

En del vill förmedla att du bör jorda dig, stå stadigt, välja in mer lugn och harmoni i ditt liv. Skydda dig på ett annat sätt än att bara hålla en social distans. En del vill visa på andra vägar att gå, andra sätt att tänka, andra sätt att förhålla sig på och vikten av att boosta både kropp och själ är bra val att göra nu mer än någonsin.

Du, endast du, väljer själv. Våra val kommer få konsekvenser på både kort och lång sikt oavsett vad vi väljer.

Var din egen ängel ❤

Rädsla förgiftar sinnena

Jag vet att det är så. Rädsla kommer snabbt, oförberett och som en sjujäkla käftsmäll! BOM! Det är sällan det går att värja sig. Jag ska berätta om vad som fick mig att ta ett mer aktivt val i ställningstagande gällande det jag skriver om nu.

I våras var allting fortfarande relativt nytt med viruset. Det var en allmän oro och vi var många som fick se våra efterlängtade semesterresor ställas in och allt kändes depp. Samtidigt blev många ”sjuksköterskor” (var de ens det?) hysteriska och började lägga ut diverse ingående ”hot” om vad som skulle drabba de som inte stängde in sig. Ett av dessa delades och kom i mitt flöde. Jag har skrivit om det en gång innan då det skedde. Det här inlägget var dock mycket ingående i detalj med alla hemskheter de smittade skulle drabbas av. Enligt mig nästan straffbart att lägga ut på det sättet… Jag var inte alls förberedd och hade inte tänkt till hur jag skulle förhålla mig. Därför ramlade jag ihop i en hög och fick flashbacks från vår hysteriskt svåra tid på sjukhuset då min son var 5 år och hamnade nersövd i respirator. Ett tag trodde vi att vi skulle förlora honom och vi fördes med ilfart ner till Lunds barnintensiv. Jag stannar där för jag behöver inte berätta mer.

Kvinnan som delat vidare sköterskans inlägg, gjorde inte det för att jag skulle rasa ihop. Hon hade inte heller hunnit tänka klart då… utan bara så som ”alla andra” så delades det som att vi hade ett ansvar att agera skrämmerskor på varann. Mitt ansvar och val av hur jag skulle förhålla mig var då inte heller ens genomtänkt.

Vad ligger för större tankar bakom att hålla en hel värld i skräck? Det är dödsskräck vi känner mina vänner och den, den skojar man inte om. Det är allvar!

I förlängningen – vem tjänar på att det mesta stängs ner? Att en hel värld blir känslomässigt förlamade och börjar aggressivt utåtagera emot varann? Har ni frågat er själva det?

Jag tog ett aktivt beslut och ansvar för mina framtida val efter den käftsmällen

När jag skakat färdigt efter den ångestattacken jag drabbades av och mildrat dödsskräcken, fick jag möta mina rädslor och självklart, det fanns en mening med att jag skulle se och reagera på det inlägget. För det är helt omöjligt att arbeta med det jag gör och själv vara fast i rädsla. Jag fick helt enkelt ta mig i kragen och tänka till rejält!

Mitt mission är att vara stark, stå stadigt och finnas till för andra. Behålla lugnet, visa vägar till hur man kan ta hand om sig själv, sin mentala hälsa och få balans och distans.

Hjälpa andra att boosta immunförsvaret och den psykiska styrkan. Japp, det är det jag ska göra. Det blev helt glasklart i mina val och beslut.

Jag är inte rädd. Jag har ställt mig själv frågor om rimligheten. Jag tillämpar sans och förnuft och på den vägen är det.

Det är fortfarande inte min ambition över huvud taget att säga åt folk eller försöka bestämma. Hos mig bokar man sin tid för en behandling. Behöver man prata och tid finns så pratar vi om livet här och nu. Råd, stöd och små tips är alltid gratis, det verkar ingå ❤

Själslig detoxhelg

Jag menar allvar. Det låter flummigt, men… se det som att du rensar upp, städar dina personliga skrymslen och vrår från ev. ohyra som tagit fäste.

  • Stäng av nyheterna denna helg. Skit i det, du kan ändå inte göra något åt nyheterna.
  • Drick mycket vatten och tänk samtidigt på att du rensar ut allt mentalt slagg inombords.
  • Gå ut i naturen. Andas frisk luft och bara skönt om det regnar lite, det liksom sköljer av den tunna osynliga hinnan som håller dig tillbaka som ett segt spindelnät.
  • Lyssna på favoritmusiken och ta ett å annat danssteg. Bjud upp familjen eller de du har i din närhet.
  • När du duschar eller badar så tänker du att du renar och rensar bort allt elände.
  • Laga god mat hela helgen och njut med tända ljus och finservisen och vackra servetter.
  • Titta på en feelgoodfilm eller/och en komedi så du får skratta och bli glad inombords.
  • Titta på de du älskar. Spana in dem och känn hur kärleken svämmar över fullständigt. När spanade du på dem med öppet hjärta sist? Det är dags nu! ❤
Titta djupt in i denna bild en stund. Rensa tankarna. Redo för en skön helg!

Från djupet av mitt hjärta önskar jag dig en riktigt fin helg! Namaste Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s