Familj, Fånga dagens tillfälle, kärlek till livet, Personlig utveckling, Personligt, styrka

Djupa andetag & morgonreflektioner

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Solen tränger igenom dimman nu

Steg upp vid sju i morse. Vaknade sakta, sträckte på mig och rullade ur sängen… aj, vad min kropp är stel. Många nätter med orolig sömn och ibland vaken i flera timmar varje natt. Klart det känns i kroppen. Ska alldeles straxt ta mig ut på en skön promenad med hunden och gå genom vår lilla magiska skog, vidare ner till stranden och havet. Solen verkar ha trängt igenom dimman nu, så helt perfekt att gå ut precis nu. Ska bara inta kopp nr 2 med kaffet.

På ljuslyktan står det: ”Din vänskap betyder mycket”.

Några reflektioner på morgonkvisten… lilla ljuslyktan jag har på köksbordet med den fina påminnelsen om att en vän uppskattar min vänskap gör mig varm inombords. Det lilla blir det stora, i alla fall känner jag så. Jag fanns för henne i en jobbig tid och hon finns för mig när jag behöver. Värdefullt. Igår pratade jag med annan vän och vårt samtal stannar mellan oss, men summa summarum så är det så viktigt med de där nära vänskapsrelationerna för mig. Inom mig känner jag också dimman lätta och tankarna klarnar, blir mer tydliga, jag blir mer tydlig inombords och sakta faller livet lite mer på plats.

Viktiga påminnelser

Sårade själar/hjärtan kan läka och lära sig också av saker som hänt – också viktigt!

För en del är det självklart att vara osjälviska, ett naturligt sätt att befinna sig i, utan minsta lilla ansträngning. För andra är det naturliga hos en vänlig människa något som provocerar, väcker upp olika känslor inom dem själva som de behöver möta. En ofärdig resa med sig själv, skulle jag nog säga. Blir du provocerad av någons naturliga vänlighet och omtanke, ställ dig frågan om varför det rör upp känslor inom dig och vänd dig till dig själv – inte till den som står där med utsträckt hand. Livet och vänliga människor vill dig väl, glöm aldrig det ❤

Ett minne dök upp med en text jag skrivit

Utklippt från denna text:

”Slow down… Stanna upp, känn in, känn efter, hitta lugnet 🙏❤️Söndag kväll… sitter uppkrupen i vår röda fåtölj och mörkret lägger sig utanför. I hörlurarna spelar jag lugn musik som fyller sinnet på sitt lilla vis. Bra vecka, bra helg, men också nödvändig tid för eftertanke och i viss mån återhämtning. Jag är duktig på att springa på, göra massor och älska livet! Det är jag glad och tacksam för. Jag övar dock på det motsatta – att sakta ner tempot och hämta in mig själv både fysiskt och själsligt. Nästa vecka är fylld av många olika saker. Jobb på JILA 4 goodlife där möten och att få ge är min största gåva. Där emellan ska andra möten äga rum. Jag söker fokus på det ljusa, det lätta och det positiva – men är också beredd på att stå stark och finnas när det behövs för andra. En kram, en hand på axeln, en lätt strykning över kinden och mitt leende känns som en självklarhet för de som inte är där jag är och behöver bli sedda i det som är. Så…ikväll hämtar jag hem mig själv på flera sätt, förbereder mig och låter styrkan hitta sina rätta platser inom mig. Den som ger mycket måste hitta sina egna ställen att finna ro och fylla på med energi på. Mitt hem är min borg, min familj är min trygghet och det som gör mig björnstark. /Jill 23/9-2018″

Nu är kaffet slut och jag ska ut på en skön vandring över stenar och stockar, trampa ner i den mjuka vita sanden, låta frisk vind svepa runt mig. Livet… det är här och det är nu ❤

Ha en fin dag! Kram till er alla som läser här hos mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s