de dolda koderna, magi, mod, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka

Avkodning pågår

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Så går jag in i den lilla magiska skogen denna morgon

Hemma efter en underbar och smått magisk morgonpromenad landar jag här med frukost och en kopp Yerba. Varm i kroppen, varm i hjärtat och varm i själen. Vilken morgon vi har här på Listerlandet! Solen som tränger igenom den täta vita dimman och skapar magiska synintryck och som ger en kedjereaktion i hela ens väsen. Här vill jag alltid leva viskar det inombords och jag nickar för mig själv och viskar tillbaka att ja, här ska jag leva mitt liv, det har jag lovat mig själv en av alla de där magiska sommarkvällarna 2005. Jag har bott här sedan 1992, med en kort paus på ett par år (2003-2005) när livet strulade till sig.

Den vackra morgonsolen och den friska morgonluften drog mig ut tidigare än vanligt på morgonpromenad och jag är tacksam för det. Vi gick ner för en liten backe där man högst upp står och blickar ut över viken och havet. Väl nere på strandpromenaden möter jag ett äldre par som hurtigt säger godmorgon och meddelar att morgonbadet var så skönt och vattnet varmare än luften. Blir lika impad varje gång och tänker det samma som när jag träffar min sons badande farmor – jäklar vad de ser friska och sunda ut! 5 minuters promenadväg har jag ner till havet… kanske ska det bli min nya grej att bada mera? 😉

Magiskt vackert tycker både jag och Sune ❤

När vi strosat färdigt på stranden går vi upp för en annan backe som leder oss in i den mest vackra skog jag känner till. Varje gång jag försiktigt stegar in i den med kullriga stenar, grenar och snår så uppstår samma känsla! Hur är det möjligt? I denna skog kommer ofta en massa olika tankar till mig. Kanske blir det så när hjärtat och sinnet helt öppnar upp sig?

Jag får några meningar till mig

”Jill, du håller på att avkoda dig just nu. Du matades med vissa pålagda koder under hela din uppväxt som styrt och ställt med dig under en lång tid. Du har börjat avkoda och har kommit en bra bit på vägen. Släpp nu de sista koderna som hämmar dig från att vara du, med din egen vackra själ och energi. Du är på rätt väg. Fortsätt så. Bra jobbat!”

Jag nickar och fattar precis! Vad märkligt och samtidigt så självklart att det varit så. Vi blir alla matade med koder, som vi ”ärver” av våra föräldrar och vår omgivning. En del omedvetna koder om det är så att ens föräldrar inte varit medvetna och införstådda med de automattankar de själva tankats med sedan deras egen barndom. Vi för koderna vidare och de flesta sker helt omedvetet…

Medvetenhet, mod, styrka & förlåtelse

Men så har vi såna som mig, som farit illa och som tog beslut om att aldrig låta det gå vidare i arv, aldrig göra samma, bryta koderna, göra om och göra bättre, göra skillnad och välja en bättre väg för sig själv och sina barn och kanske på sikt även för hela sin omgivning… Men avkodningen sker nog oftast stegvis och några i taget utefter vår livsväg. Vi blir inte perfekta varelser utan fel och brister, vi gör ändå fel, misstag och säkert gör vi omedvetet andra illa på vår väg… så förlåt! För det jag omedvetet gjort och ja, jag förlåter de som omedvetet gjort mig illa ❤

Jag känner varje gång jag kommer till insikter likt de jag fått idag, att det finns bara en väg framåt och den är att bemöta med kärlek, ljus och massa förståelse. Förlåta och be om förlåtelse själv. Det är svårt och inte alls självklart. Vi vaknar upp olika fort och en del, de kommer leva vidare med sina skygglappar alltid. Det är deras resa. Min resa har pågått länge till att komma till den punkten där jag tillåter mig att lysa min energi runt mig och blotta ljuset och kärleken inom mig. Jag har varit rädd för att såras, mista, bli dumförklarad för den jag är. Men allt det där har jag ju egentligen redan i tidig ålder fått uppleva och jag vet ju om min styrka, att jag klarar mig och någonstans inom mig fanns den där lilla goa påhejerskan som puffade mig framåt när jag var helt livrädd. Fast oftast har jag hellre låtit andra tala om för mig vart jag skulle gå, hur jag skulle vara, vad jag skulle tänka och vad jag skulle känna. För att vara till lags. För att jag kodades med att inte duga som jag var, med att jag var dum, äcklig, ful, dålig… jag var aldrig ”Good enough”… Så ni hajjar va, varför jag vill ha det budskapet med i min blogg? DU är GOOD ENOUGH! precis sådan som du är just nu. Du är redan allt. Jag är redan allt och jo efter avkodningarna så vet jag att jag är god nog att duga som jag är, men kanske är jag inte där fullt ut att leva efter den känslan. Men idag, så fick jag de rätta koderna och avkodade mer än vanligt. Så är känslan just nu och jag tackar min magiska morgon och den magiska skogen för ännu en vacker start! ❤

Idag hämtade jag henne!

Ljus & kärlek till alla runt om! En magisk morgon kräver en gnutta magi i orden. Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s