Personlig utveckling, Personligt, styrka

Lugna toner – zoomar både in och ut

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En skön & varm söndag

Lugna toner strömmar ut i huset, fyller varenda vrå och ger det där lugnet som känns gott i hjärtat. Fyra veckor utan relaxmusik på tv:n är nu över… Imorgon är det jobb och återgång till en vardag som varar i två veckor innan de stora utmaningarna kommer ta plats för oss. Idag tjuvstartar vi alltså med lugn musik, öppen altandörr och liksom bara är. Jag, sonen och vår hund Sune. Mannen är ute på långtur med hojen 3:e helgen i rad. En får passa på liksom. Den här sommaren har inte varit lik någon annan sommar på många olika sätt.

Ute är det medelhavsvärme med ca 30 grader och solen steker. Vi håller oss inne. Sonen skadade sig för 3 veckor sedan när vi var inne på 1:a semesterveckan. Hans knäskål vreds ur led och en benflisa lossnade från knäskålen. Det har varit en orolig och på nya sätt utmanande tid. Ganska isolerade, flera sjukhusbesök, olika röntgen, mediciner, olika hjälpmedel, ännu fler viktiga samtal till ännu mer nya människor att hantera.

Vi bor 5 minuters gångväg från härlig vit sandstrand och 10 min cykelväg ner till stora stranden… men inte en timme ens på stranden, inte ens doppa fötterna i havet eller det där ni vet som man gör 🙂 vi har de senaste åren inte varit så mycket på stranden eftersom min son inte gillar det. Han har varit tonåring, tyckt det varit bara svettigt och sandigt så jag ska inte överdriva. Ingen ny saknad, men den känns. Vi har gjort det bästa av det emellanåt när orken funnits. Jag har jobbat en till två dagar varje vecka också. Sommaren 2020 innehåller inte så mycket av det jag har önskat, men den finns där utanför vårt hus 😉

Idag landar jag ner och laddar för det som komma skall…

En viss stresskänsla infinner sig i min annars ganska lugna själ. Den kom några gånger denna veckan och knackade på och jag…fick flashbacks på hur jag levt själv i så himla många år förut. Det som jag idag ofta coachar andra i att hantera. Den knackade på och det var ganska otrevligt att känna den blossa upp. Det finns nog ingen som för alltid kan bli immun, även om man vet och kan så himla mycket. Poff, ibland utan förvarning och i lägen där man sänkt skydden, så kommer den.

Kanske är det därför jag behöver påminna mig själv också om de där djupa medvetna andetagen som gör skillnad på riktigt om man faktiskt tar dem. Hela veckan har jag kommit på mig själv med att jag andas helt fel, med ytliga små pustar och inte ända ner i magen, inte ens fyller lungorna halvvägs… bara för att det är så sjukt mycket olika saker att tänka på nu.

Så idag är det skönt med den här tjuvstarten med relaxmusik, öppen altandörr, inte något ”måste” om jag inte själv pressar mig. En dag där jag ska tillåta mig att landa, fyllas på med ny energi och livslust bara genom att ge mig själv tillåtelse och empati över att även jag behöver allt detta. Hade jag fått önska mer så skulle jag legat på en skön bädd i skuggan, blivit serverad med svalkade gott att dricka, en fräsch sallad och lagom fläkt när jag låg där och slumrade… I verkligheten behöver jag fixa och hjälpa sonen med ganska mycket, jag får laga maten själv och det gnager i bakhuvudet med all tvätt och förberedelse inför arbetsveckan som startar imorgon. Men jag tänker vila idag, njuta av att ta allt som det kommer.

Zoomar in

För att känna in lite på de olika delarna jag har just nu i mitt liv. Det finns energiläckage och energitjuvar, behövs det nu inför hösten? Göra något åt det nu eller låta det rinna iväg ett tag till?

Zoomar ut

För att likt en örn få lite perspektiv. För att inte bli för drastisk. För att se saker ur en annan synvinkel. För att ge saker tid, för plötsligt kommer en lösning på något som skavt när man skiftar fokus och synvinkel.

Jag prenumererar på flera olika nyhetsbrev som ger mig inspiration, som ofta är träffsäkra för att det rent psykologiskt är så att vi alla kan hitta igenkänning för egen del i en ganska allmän text. Jag har det i bakhuvudet, är medveten om det, men jag har kommit fram till att de meningar som tilltalar mig också är de som kan bli starten på att jag sätter igång mitt eget tänkande och kickar igång kreativiteten.

Här om dagen fick jag det här, som idag blir extra träffande när jag bestämde mig för att relaxa och njuta av dagen:

”Question: What would it take, Jill, what would have to happen in your life these days, for you to allow yourself to really kick back, relax, and just enjoy?
Answer: Whatever it is, whatever, you will achieve it, earn it, acquire it, or experience it so much faster if you first kick back, relax, and just enjoy.
Tallyho,  The Universe”

Samtidigt som jag idag vet att det står massor av nya utmaningar inför mig, oss, så ska jag ge mig denna dagen nu och tillåta mig själv att ha det bra. Inget jag gör just idag kan bli bättre än att landa, ladda och njuta av en skön söndag! Jag hoppas att du också ger dig själv tid att ha en skön söndag! Kram Jill

P.S För det är väl det som är feelgood på riktigt? Att njuta! 😉 D.S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s