Personligt, Samhället, Uncategorized

Vågor, vind och himmel så blå

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Inget är för evigt

Världen verkar lite knäppare än vanligt. Det är svårt att sålla nu. För vi matas in absurdum, så pass att vi delas upp i olika åsikter och ställningstagande och tonen liksom hårdnar lite allt som oftast… För mig är det här en strategi som känns igen från ledningar på vissa arbetsplatser jag varit anställd i förut. Det är inte bra att ha en enig personal, för då blir den stark och då får den en viss makt att påverka och blir inte lika lätt att styra. Men sånt pratas det förstås inte högt om, för det ska vi ”vanliga” arbetare inte förstå. Förr i tiden var fackförbunden starka och samlade för att ge en röst och driva på den anställdas rättigheter, idag är det mycket skämskudde och man talar om att fackförbunden spelat ut sin roll. De starka blir vinnarna, de som kan tala för sig själva. De svaga blir förlorarna och får finna sig i sämre villkor, sämre löner, otrygga anställningsvillkor osv. Men det är egentligen en historia för sig själv, bara det att liknelsen med det som sker världen över är ganska stor, fast det ska vi förstås inte förstå. Att vi mer och mer ska styras i en riktning som mer och mer inte alls känns särskilt sund eller positiv faktiskt. Om man tänker lite längre alltså. Men vi ska helst inte ta oss denna tid att fundera fram sånt här, för vi ska matas och ledas in med styrda informationsflöden.

Jag vill hoppa upp o ner, ropa högt och ruska om! Vakna! Nu!

Väck era hjärnor. Gör en reset. Detoxa både tankar och känslor, starta om er själva.

Lägg er ner en stund i stillhet med lite lugn musik som är instrumental så inga ord påverkar…. Släpp taget om allt. Låt dina innersta tankar komma till dig, stanna upp och känn efter vad du känner inför dem.

Det är en ny tid nu som är på ingång. Förändringarnas vindar blåser upp. Inget varar för evigt.

Fri att bestämma själv!

Det värsta tänkbara som skulle kunna hända just nu, känns som att det handlar om att förlora vår frihet. Det skriker inom mig att det här är så viktigt! Vi i landet Sverige har levt i frihet så länge så vi har blivit bekväma, tar det för givet och ja, det känns som att det är så det ska vara. En given sak för oss är att få tänka, känna, yttra sig fritt utan att dömas. Men ändå så känns det i hela mitt väsen att det är andra agendor även för oss. För vi är så blåögda, vi tror att det bästa för oss är givet, vi tror att om det inte var bra så hade det inte varit tillåtet. ”Då hade vi fått höra det ju!” Men… många försöker göra sina röster hörda, försöker tala om att vi kanske mer nu än på mycket länge behöver måna om just friheten vi har här. För den kanske inte kan tas för given för evigt. Fan, att ens behöva skriva dessa rader… men fingrarna bara skriver på känslan nu, utan att jag lägger värderingar på precis allt. Känslan är att vi behöver vakna. Det här är ett så kallat ”Wake up call”… Hmmm?

Jag tänker fortsätta gå på känslan. Inte slås ner av andras åsikter, utan faktiskt så är det helt ok att jag också får lov att yttra mig och ge min synvinkel. Lilla jag i den stora alltet. Just idag får jag det och då tar jag den möjligheten att skriva. Jag får små bekräftelser på att en del läser och tycker att det jag skriver är intressant, viktigt, väcker tankar. Kanske inte att man alltid tycker lika dant, men det är inte heller mitt mål att alla måste tycka som jag. Kan jag få igång människor till att vakna upp, börja tänka själv och känna framför allt, då har jag på flera sätt nått det jag vill. Anledningen till varför jag skriver och vågar vara modig att skriva. För det är ju ingen självklarhet att våga yttra sig. Ganska många är rädda för att bli dömda av andras åsikter. Men jag har ju fyllt 50, kommit över de mesta hangupsen och skriver vad jag vill – så det så! Hahaha 😀 Dessutom är jag ganska kass på grammatik, men struntar i språkpoliser och skriver som jag pratar och utan krångligheter. Alltså, tycker jag det själv i alla fall. Men en del tycker nog att jag är den krångligaste de stött på 😉

Kontentan

Slutsummeringen på det här är att inget varar för evigt, inte ens de som vill styra och ställa. De med ”dolda agendor”? För i alla fall jag känner en stor tillit att det finns en större ”plan” än så, som styr över maktgalna pengastinna människor. Var och en av oss kommer få möta på det vi behöver, förr eller senare. Jag tror också på det goda, på ljuset och jag vet att mörker behövs för att ljuset ska bli tydligare och göra att vi kan välja lite enklare. Jag tror också på att det finns starka, trygga människor som kommer så stadigt för oss alla när det blåser upp till orkan, för det kommer det nog göra.

Men det är också säkert att vågorna stillnar med jämna mellanrum, vindarna avtar med jämna mellanrum och den blå himmelen som vi ser den blir emellanåt grå/svart och fylld med moln som täcker solen, men allt finns fortfarande för oss. Vinden tar ny fart, blåser in med förändringar, vågorna brusar upp och molnen skingras så vi återigen ser den vackra blå färgen på himmelen och solen värmer på nytt.

Jag får genast upp en filmsnutt från Lejonkungen när pappa Mofasa förklarar för Simba om jordens kretslopp. Se den så förstår ni, den är ganska slående ❤

Jag börjar bli klar med några av mina val framåt

Egentligen vet vi inte så mycket framåt, men vi har alla ett val av hur vi vill vara med och påverka vår egen framtid. Det är lätt att känna sig maktlös, liten på jorden. Men tänk så här att du, just lilla du, har precis samma värde och rätt till att säga vad du tycker, leva efter dina värderingar och påverka ditt eget liv, som vilken annan människa som helst oavsett titel eller annat. Börja där du står och går, i det lilla ja visst, men du lever i din verklighet och låt den bli så som du själv vill i allt det du kan påverka.

Goda, positiva tankar och levnadssätt sprids lika mycket som ringar på vattnet – så tänk dig ett friskt sommarregn, peta till med tåspetsen i vattenpölen, tänk hur du vill ha det och se vilka små vågor du själv kan skapa!

Ha en njutbar söndag! /Jill

En reaktion till “Vågor, vind och himmel så blå”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s