Personligt, Samhället, styrka

Frihet under ansvar

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Ska jag verkligen ge mig in i det här?

Ja varför inte? ”Alla andra” verkar ju göra det utan att ens tänka efter… Det jag funderar på har jag tänkt ett tag på och blev nyss påmind igen.

Det delas inlägg där kvinnliga vårdanställda lägger ut en selfie på sig själv och sen skriver något ingående som sedan delas avigt och rätt. Japp, gör det för all del om ni vill få fram ert budskap ännu mer och tänker att det här med selfie + starka ord på fejjan måste va helt rätt! Men välj gärna era ord både känner jag starkt inom mig och tänker.

Underliggande hotelser och idag kallades folket för ärthjärnor av en mörkhårig snygg sköterska… Ja, givetvis bara de som är ärthjärnor, självklart! Dumma i huvudet, skyll er själva eller nej visst ja, det är folkets fel! En massa ord rabblas om hur människor bara skiter i allt… vi är helt enkelt dumma i huvudet de flesta av oss som ens beger oss utanför dörren (tydligen?). Läster du Folkhälsomyndigheternas rekommendationer så kan du dem. ÄNDÅ kommer en hel del av oss att smittas. Då ska vi ha i åtanke att många av de som jobbar på de där covid-avdelningarna kommer att döma oss som idioter, ärthjärnor, att vi ligger samhället till last för att vi är dumma i huvudet och har blivit smittade… så att vi kan bli ännu oroligare mitt i paniken över att ha blivit smittade med det värsta viruset vi skådat i modern tid… slappna för fan inte av och va sjuk i all jävlighet, utan tänk som fan hela tiden på att det här, det var DITT EGET FEL jävla ärthjärna, ”men vi kommer självklart ta hand om er med bästa tänkbara omtanke och vård, med ”så gott vi förmår-masken” på oss. Ingen fara!

Alltså, lägg av nu! Dela inte sånt skit! Räcker det inte? Behöver vi mer skit nu för att förstå det vi säkert redan förstått och vet om? De allra flesta av oss förstår och tänker hela tiden på det här, det är nästan det enda vi pratar om. Som en kollektiv ”pratsmitta” med påvisad oroseffekt de luxe som gör oss sjuka och mer mottagliga för det där viruset, även om vi är försiktiga som bara den. Immunförsvaret faller pladask ner i skiten och då snackar vi allvar, för då har vi inte motståndskraft att bekämpa virusattackerna alls på samma sätt som om vi håller en distans till all oro och rädsla, om vi istället börjar ”kraftsamla” oss och boosta oss med hälsosam mat, lite extra kosttillskott, ser till att sova ordentligt, vara ute i friska luften, skratta och glädjas, se fram emot vår & sommar som ändå ger såna härliga vinster oavsett! Why not skriva och dela mer sånt istället?

Respekt & omtanke

ALL respekt för de underbara människor som arbetar inom någon form av vårdomsorg! Igår, idag och framöver! De flesta tar inte selfies och lägger till en mer eller mindre hotfull, arg text därtill. De flesta jobbar som galningar, ger och ger och ger och ger…. stora styrkekramar till ER! Ni är värdefulla och jag förstår fullständigt att ni nu får en käftsmäll när ni blir beordrade att arbeta och skippa sommarsemestern. Det är jävligt för ni behöver pauser och kraftsamla ni också! För andra av oss så möter vi andra sorters problem med det här viruset som inte heller är så jävla roliga. Många förlorar både det ena och andra som betyder mycket för dem, men är en ”piss i Nilen” för andra oinsatta. Drömmar, livsverk slås i spillror varstans nu. Faktum är att alla om inte än, så förr eller senare mer personligen kommer få känningar av viruset på något sätt.

Förhåll dig med distans till allt som sägs, skrivs och lindas in i underliggande hotfulla toner. Sålla & sila, som jag skrev om i ett inlägg för några dagar sedan. Boosta och kraftsamla (som en vän till mig gav mig ett ord på i morse).

Vi har en frihet under ansvar i det här landet. Den är superviktig att respektera och vara tacksam över! Glöm inte det kära folket! Hitta roliga och kreativa alternativ till det vanliga, se det som en utmaning!

Själv ska jag samla ihop mig och jobba idag. Jag får ta de jobb som kommer nu och be till högra makter om att inte även min egen lilla fjuttiga (ur ett större perspektiv) livsdröm ska slås i spillror.

ALLT KOMMER ORDNA SIG! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s