Personligt, Samhället, styrka

Viktigt att sila & sålla

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Kanske nu mer än någonsin?

Det känns som om vi befinner oss i en tid av ytterligheter och drastiska åtgärder just nu. Någon som håller med på det? Själv pendlar jag i känslor av överväldigande, mental trötthet, helt avstängd och helt påkopplad.

Uthållighet och tålamodet prövas mer än någonsin och små hintar kommer om att folk har tappat en del av tålamodet och uthålligheten och jag tänker kanske även en del av sitt förstånd? Vi behöver respektera allt kring den sakliga informationen och råden/rekommendationerna som finns. Men samtidigt sluta agera informationscentrum och ”poliser” inför hur andra gör sina val. Så många dumma kommentarer och påhopp man läser i flödena nu. Det här är ju en av de sakerna som folk verkligen behöver sätta sig ner på sin kammare och begrunda…

Hur vill jag att andra ska känna (framförallt känna!) när de läser vad jag skriver och när de tänker på mig?

”Sila snacket”

För egen del så tänk efter före och sen känner du också efter före du säger eller skriver något som du delar. ”Sila ditt eget snack” är en förträfflig regel att använda sig av alltid, men nu mer än någonsin. För att inte trötta ut andra med tusenfemtielva delningar av samma om och om igen… eller i alla fall se till att källgranska ordentligt innan du delar något ❤

Det är såklart viktigt med information, men hur lätt blir inte jag & du trötta i hjärnan vid det här laget? Jag tycker att det ligger ett stort ansvar på var och en av oss nu att välja med hjärtat vad vi vill sända ut till andra.

”Sålla bland flödena”

Vad orkar du ta in utan att må dåligt, bli oroad och svepas med i rädslor nu? Har du tänkt på det? Det är makalöst lätt att fastna i en massa elände i vanliga fall, men nu… är det viktigare än någonsin (ja vi lever ju en ganska kort tid så ja, någonsin för egen del känns sant) att sålla i alla sina flöden och kanske till och med blunda för en del av allt som strömmar emot en.

Har du satt någon slags regel för dig själv där du kan stänga av och skingra tankarna med att det är en vacker vår utanför hemmet som pågår just nu?

Låt solen strömma in genom varenda por! Fyll på med energi och D-vitaminer! Fotot tillhör mig och togs igår 26/4-20 på ”vår” lilla strand en kort promenad från oss.

Utmaningarna duggar tätt

Nu ska jag snart bege mig till stan och få hjälp med bokföring och deklaration hos revisorn. Fjärilar i magen och ett lätt illamående är mina närmsta ”följeslagare” idag.

Jag är en kämpe! Jag står stadig! Jag klarar allt jag behöver klara!

Mina val i livet kan ses som smått galna av andra. Det har jag full förståelse för. Ibland är de galna… men jag har en stark drivkraft som drar mig upp igen när jag klubbas ner i marken. Den drivkraften är kärlek! Ren, villkorslös kärlek och den kommer hjälpa mig förbi ekonomiska, känslomässiga utmaningar nu, så som de alltid gör. Det finns en inbyggd tillit i mig även om jag ibland vacklar.

Självklart är jag också ”drabbad” av den här tiden med lite färre bokningar som innebär färre inkomster och mer utmaningar – för mig som så många andra. Men jag håller mig lugn i stormens öga. Jag hoppas och vill tro att vi alla har mest gott inom oss. Att vi människor kommer till insikter nu. Att vi håller ut, visar tålamod och att prövningarna gör oss mentalt starkare och att vi därmed låter hjärta och känslor får ta en mycket större plats i våra liv. För med större kärlek inför livet kommer förståelsen öka, respekten öka, omtanken om sig själv och andra öka. Men än så länge så ruskar livet, universum, oss ganska bryskt. Så var rädd om dig och alla andra genom att fortsätta sila, sålla och ha tålamod att orka fortsätta vara uthållig.

Life is beautiful and so are You! ❤ Kram Jill

Jag och en av bästa vännerna i rapsfältet för några år sedan! Frihet, vackerhet och ödmjukhet för livet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s