Familj, Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka

Utmaningarnas tid

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vi har själva skapat upp det vi är i nu

Jag har, precis som många andra, haft tankeverksamheten igång gällande det globala ämne som världen har superfokus på nu. Jag har blandat in hjärtat mer än någonsin i det som sker, men har undvikit så mycket jag förmått att ta in alla rädslor och oro som fullständigt fyller nästan allt just nu.

Jag har funderat på vad som är viktigt just nu. Jag har kommit fram till vad jag själv kan bidra till och tagit en del beslut om hur jag ska förhålla mig till det som sker. Hur har du gjort? Har du stannat upp, känt efter och tänkt till? Eller tillhör du dem som svepts med i rädsla, ångest, panikkänslor och samtidigt delar ALLT som föder och matar vidare i Covid-19 s(p)året?

När jag skriver att vi själva har skapat upp det vi lever i nu så syftar jag inte på själva pandemin, utan på hur vi reagerar och agerar med allt som följer med.

Har du tänkt tanken på varför det här sker? Har du tänkt tanken minsta lilla på att ”Moder jord” satt ner foten å det bestämdaste och manar till stor förändring för att vi ska leva i mer närvaro och börja uppskatta livet självt med allt dess innehåll? För tänk om det är såhär? Men gejen är att inte många vågar säga högt att de också tänker att ”Moder jord” har fått nog av oss människor och behöver göra en skarp varning, det är vi för fega för att säga för det är så flummigt tänk. Men jag vågar både säga och skriva det! Ett litet sidospår jag kom att tänka på nu är filmen ”Avatar”. En sådan publiksuccé och kanske borde vi alla se den igen och ta till oss budskapen där? Bara för att det är så vackert och en hel del back to basic tänk som jag tror var det som tilltalade så många, men som inte så många sa var anledningen till att filmen blev så stor…

Kanske, är det dit vi behöver komma. Våga säga det vi känner och tänker. Men rädslan över att förlora all komfort och bekvämligheter, det egot vill ha, det stoppar oss från att våga erkänna. Men har du tänkt på att det finns nya vägar som kanske kan leda till skön komfort och välmående, bara det att vi inte sett de vägarna ännu? Tänk om det faktiskt går att göra en vacker kombo som är mer hållbar för både dig själv och för ”Moder jord”? Tänk om… det är dit vi måste komma i vår acceptans och våga förändra oss för att det ska komma till ett avslut med den här otäcka pandemin? Tänk om…

Ställ dig frågan om vad som är viktigt – egentligen

Bortom allt maktutövande, alla konflikter och fullständiga vansinniga dåd så finns det något annat som är viktigare än pengar, makt(missbruk), vapen, krig, fattigdom, misär, svält, våld och egoism.

Jag och många med mig har känt att det här måste få ett slut, ett stopp på den vansinneskarusellen vi lever i som snurrar fortare och fortare, människor som ramlar av, som krälar och inte tar sig upp ståendes igen trots att de lever i välstånd materiellt sett i stora delar av världen… ”Jaja, jag vet att det är dumt av mig att ha tusen bollar i luften, men jag tar en helgweekend i Barcelona och skålar hela tiden i Cava, rosé och njuter å sen är jag back in business igen!” ja, kanske ett dumt å eländigt exempel och det finns massor av mer att komma med, men ändå det kanske räcker så?

Men har du någonsin, på allvar, ställt dig själv frågan vad som är viktigt på riktigt och även gett dig själv ett svar på det? Kanske är det dax att vi alla gör det nu?

Förändringar tar tid

Alla förändringar tar tid om det är större livsomställningar som måste göras. Det är en massa motstånd i början och man får verkligen kämpa hårt för att hålla det nya, förändringen igång och vid liv.

Den här bilden tänker jag på ofta när det gäller någon typ av förändring.

Det kan vara så att vi behöver komma fram till helt nya hållbara lösningar för oss alla, globalt och inte bara i vårt lilla liv. Men för mig och dig så kanske det behöver börja i det lilla? Vad kan jag göra? Vad är viktigt? Finns det nya sätt för mig själv att ta mig an mitt eget liv, min egen hälsa och välmående, mitt sätt att leva på? Kanske ska vi börja just där och låta det sprida sig? Kanske ska vi istället rikta vårt fokus på att hjälpa varandra, inspirera andra med våra små lösningar i stort och smått? Kanske måste vi helt enkelt gå back to basic i en hel del, men behöver det egentligen vara så fel?

Med dagens teknik så kommer internet vara viktigare än någonsin. Samtidigt är det mitt och ditt ansvar att tänka efter noga på vad vi vill dela med oss på nätet då det ju faktiskt är globalt och fullt synbart och intagbart av i stort sett hela världen, det lilla du väljer att dela med dig av…

Det här är det som jag gått omkring och funderat på. Det här är det jag vill börja med att väcka tankar kring… Den här gången skulle jag bli så himla tacksam ifall du på något sätt ger feedback på. Antingen i kommentarer här i blogginlägget eller via facebookinlägget där jag kommer dela det här. För jag vill hjälpa, sträcka ut en hand, vara en liten del i en förhoppningsvis större och kraftfullt positiv förändring som gör att vi människor börjar må bra inom oss igen, att vi vågar leva och njuta, uppskatta och älska livet fullt ut! ❤

Just Do it – with love & gratitude ❤ Namaste / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s