Familj, Personligt, Samhället, styrka

Detoxhelg

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Behov att utrensning

Jag undviker det mesta av rapporteringar just nu. För jag mäktar inte med och jag vill inte ta in mera nu! Det räcker såhär.

Så jag kommer inte nämna mera nu av allt ”slagg”. För min kropp & knopp skriker i högan sky efter sånt som den mår bra av.

Frisk luft, solsken, promenader vid havet och i skogen, fika med näsan mot vårsolen. Massor av gos och kel med vår Sune. Hålla handen, kramas, prata, dricka kaffe, stöka runt i trädgården.

Vad är viktigt i livet?

Har du hunnit med att tänka på det nu när en del av livet ju ska ha saktat in? Eller blir det så att den ”nya” lediga tiden istället fyllts på av ännu mera rapporteringar med fokus på katastrof och elände?

Om du ännu inte hunnit tänka till på frågan ovan så vad kan vara bättre än denna våriga och soliga helg? Ja i alla fall om du bor på samma breddgrader som jag i Blekinge… 🙂

Jag sitter vid vårt köksbord och ser pappershögar med massa viktigt, rörigt och så de vissna tulpanerna som var så vackra förra helgen när jag köpte dem! Men jag kan se vackerheten i det vissna och tänker att det är ett underverk hur de kan åldras så vackert! Sen ler jag och tänker att det är fint att ha förmågan att se sånt 🙂

Jag stannar tiden nu i helgen. Checkar ut från galenheterna och sätter fokus på att känna in livet, hur vackert det är, hur fint vi bor, att vi lever i ett fritt land där vi, konstigt nog med tanke på hur många som verkar tappat greppet fullständigt, har förtroendet att tänka, agera och verka utifrån ansvar och omtanke. Tack för att jag lever i Sverige!

Nu ska jag väcka sonen, mysa en stund till och fortsätta i en egen sakta go lunk resten av denna helg. Hoppas du gör det samma! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s