Detoxhelg

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Behov att utrensning

Jag undviker det mesta av rapporteringar just nu. För jag mäktar inte med och jag vill inte ta in mera nu! Det räcker såhär.

Så jag kommer inte nämna mera nu av allt ”slagg”. För min kropp & knopp skriker i högan sky efter sånt som den mår bra av.

Frisk luft, solsken, promenader vid havet och i skogen, fika med näsan mot vårsolen. Massor av gos och kel med vår Sune. Hålla handen, kramas, prata, dricka kaffe, stöka runt i trädgården.

Vad är viktigt i livet?

Har du hunnit med att tänka på det nu när en del av livet ju ska ha saktat in? Eller blir det så att den ”nya” lediga tiden istället fyllts på av ännu mera rapporteringar med fokus på katastrof och elände?

Om du ännu inte hunnit tänka till på frågan ovan så vad kan vara bättre än denna våriga och soliga helg? Ja i alla fall om du bor på samma breddgrader som jag i Blekinge… 🙂

Jag sitter vid vårt köksbord och ser pappershögar med massa viktigt, rörigt och så de vissna tulpanerna som var så vackra förra helgen när jag köpte dem! Men jag kan se vackerheten i det vissna och tänker att det är ett underverk hur de kan åldras så vackert! Sen ler jag och tänker att det är fint att ha förmågan att se sånt 🙂

Jag stannar tiden nu i helgen. Checkar ut från galenheterna och sätter fokus på att känna in livet, hur vackert det är, hur fint vi bor, att vi lever i ett fritt land där vi, konstigt nog med tanke på hur många som verkar tappat greppet fullständigt, har förtroendet att tänka, agera och verka utifrån ansvar och omtanke. Tack för att jag lever i Sverige!

Nu ska jag väcka sonen, mysa en stund till och fortsätta i en egen sakta go lunk resten av denna helg. Hoppas du gör det samma! /Jill

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: