Personlig utveckling, Personligt, Samhället, styrka

När allt kommer omkring så är livet vackert tycker jag

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vi är långt ifrån färdiga med ”det här”

I den här oroliga tiden som vi befinner oss i blir informationsflödet, om ens möjligt, ännu mera fyllt till overload än tidigare… därför är vi inte alls ens i mitten av det som är, utan jag tror bara i början och naggar lite på kanterna. För det som händer är så mycket större än så.

För mig så kommer jag hela tiden tillbaka till att det handlar om att stilla oss, att stanna upp, verkligen känna i hjärtat på riktigt, börja använda vår hjärtintelligens på ett för oss västerlänningar i alla fall – helt nytt sätt att tänka på.

Vi är där det talas om ekonomisk katastrof som en av de största katastroferna…

Samtidigt kommer det nu rapporter om att kanalerna runt Venedig får allt mer klarare vatten och delfinerna letar sig nyfiket och lekfullt dit. Har de något att säga oss kanske? I storstäder där luftföroreningarna legat som en tjock äcklig och direkt livsfarlig dimridå har plötsligt solen börjat kika igenom och luften klarnat… vad säger det oss? På ganska kort tid har så omfattande förbättringar skett. Är det något vi borde lyssna mer på?

Det här är ingen liten kort händelse som vi ganska snart ska glömma bort och gå på i ullstrumporna igen!

Det här är ett skifte i världshistorien på planeten Tellus – vår jord – vår plats vi lever på.

Ju längre tid det tar för människor att vakna, desto längre tid kommer vi leva i det vi gör nu. Men egentligen vet vi ju, rejäla förändringar tar tid om vi ska få in nya vanor och livsstilar i vårt eget liv. Förändringar upplevs ofta som otäcka och jobbigt innan man övat tillräckligt för att få lite självförtroende, att det här är något jag klarar av. Vi är olika, vi lär oss nytt olika och i det här fallet är det ingen större behjälplig kvalité att vara så himla hjärnsmart OM du inte har en koppling till ditt hjärta. Se det som ett system, leta upp ett fungerande kopplingsschema och börja koppla om och om du kopplar rätt så kommer du känna det i ditt bröst, för där inne bor ditt hjärta. Det kommer spridas en varm känsla ner i hela magen, för det är där din smarta hjärna håller till. Det kommer bli tydligt för alla som har just det kopplingsschemat.

När alla resor till avkopplande resmål ställs in, rikta in dig på en annan slags resa! vad är viktigast när allt kommer omkring?

Jag har mina egna resor inåt att göra. För att finna balans. För att finna nya meningar. För att hitta kärleken inom mig på riktigt. Den här gången är det på riktigt riktigt.

Vi behöver titta inåt nu. Vi behöver rensa bort och släppa taget om det som inte tillhör oss själva nu, det som inte är för vårt eget bästa. När vi gör det – så hittar vi vår egen själsfrid. Det här är på riktigt.

Alla bilderna i det här inlägget har sparats ner i en mapp på min dator som jag döpt till ”Kvinnligt”. Alla bilder jag sparar vill bli sparade och sen kommer de passa in när tiden är mogen. De som skapat bilderna ville förmedla ett budskap som skulle spridas. Så min insats är att sprida dessa vidare ❤

Själsfrid – välkomna den!

Life is Life

Ha en fin dag! En dag i taget ❤ Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s