Personlig utveckling, Personligt, styrka

En stilla ödmjukhet för livet

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En skör dag

Jag fick en dag till annat än att möta mina kunder idag. Dagens planer blev inställda med kort varsel. Jag försökte känna in vad min dag skulle innehålla och handla om. Det blev en ganska blandad dag.

Jag började med att beta av en del saker jag lagt åt sidan. Samtal som skulle ringas, bokningar, paket som skulle hämtas, apoteket, gosiga strumpor, underkläder och lite annat som skulle inhandlas. Nice att få beta av i lugn och ro. Sen kom tvätt, småfix, lunch och lite annat också som vanligt.

I några dagar har jag känt mig märkligt skör och eftertänksam… intensiva drömmar flera nätter som varit så tydliga och som påverkat mig massor, kanske mer än jag förstått? Idag kom skörheten till. Några dagar har jag funderat på 2 av mina starka drömmar och undrat vad de betyder egentligen. Eller jag vet, men det känns flummigt och jag vill blunda för dem. Kanske måste jag göra något åt dem. Är det någon annan än jag som kan känna såhär mellan varven? Säkert fler än jag 🙂

När livet dippar så vet jag en sak säkert…

Det vänder uppåt igen! Idag blev det en sån där grej som man bara vill hoppa runt och ropa: ”Såg ni det, såg ni också vad som händer????”

Jag håller på med ett privat projekt som kräver min uppmärksamhet en viss tid och idag skulle jag göra en sk. självscanning. Hmmm det jag skrev kändes sådär och jag kände mig verkligen skör och så plötsligt nu i eftermiddag innan mörkret föll så kikade solen fram (!) och ni ska veta att idag har det varit halv storm och regnrusk, bara mörk himmel. Men så plötsligt badade grannens hus i solsken noterade jag där jag satt i köket vid köksbordet. Det varade bara en kort stund, precis när jag kände mig som mest låg och då kunde jag inte annat än bli lite glad igen och jag valde att se det som ett tecken! ”Efter regn kommer solsken” – det har jag ju präntat in i min son som alltid har varit orolig för vädret och hur det påverkar honom när det är lågtryck. Hela hans väsen mår dåligt och då peppar jag och idag fick jag själv en pepp av självaste solen! 🙂

Ibland får man va låg så man kan känna av hur stort det är när det vänder!

Livet är ingen räkmacka som vi kan glida runt på i en evighet. Det är helt ok. Inte för att jag önskar vare sig mig själv eller någon annan grå dagar, men en liten grå stund då och då är nog bara sunt på nåt sätt. Det påminner en om det viktigaste. Om jag ska prata för mig själv nu, och det är väl bäst, så är det ok att KÄNNA in livet från olika vinklar. Kanske är det en förmåga att kunna känna starkt? Kanske har jag kommit en bit på vägen i att connecta med mitt hjärta. Jag har som ett viktigt mål att bli Hjärtintelligent. Det där har visat sig vara inte helt enkelt om man vill det på riktigt. Egot tar emot och försöker styra in mig på motstånd och köra safe för att det är bättre med det man redan vet och gjort, men hjärtat har många gånger en annan längtan. De ”längtorna” som jag brukar kalla dem, de pockar på mer och mer. Tror faktiskt att det en dag inte längre är möjligt att backa alls, utan jag behöver nå dessa längtor på riktigt ❤

Siktet riktas och ställs in nu

Inom mig känner jag att jag kommer närmare det jag vill åt. Det är en rad frågor som ska tas ställning till. Men den viktigaste frågan som alla bör ställa sig förr eller senare är: VAD vill jag själv?

Så vad vill DU om du fick önska fritt, om det inte fanns några begränsningar alls? Om du fick drömma fritt…

Fundera på det. Det är det jag gör och det gör mig både skör, svag och tveksam samtidigt som jag växer med uppgifterna från dag till dag. Ha en fortsatt fin vecka! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s