Personlig utveckling, Personligt, styrka, Uncategorized

Livets många färgnyanser

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vid varje ny fråga finner du själv svaret – DU, det är upp till dig!

Kanske har årets första inspirations/motivationsomgång av 2020 innehåll i det mesta lagt sig? Snart kommer en ny omgång, så vila tills dess 😉

Det är bra med nystarter. Det är bra att rensa, göra plats för nytt och börja på ny kula. Det ger kraft och lust. Men efter ett par veckor tappar man oftast fart. För det fanns ingen egentlig plan och du visste egentligen knappt varför du satte fart med något nytt och ännu mer intressant – ville du det egentligen?

Det är inte alls så att jag inte tycker att det är bra att göra nya avstamp, tvärtom så gillar jag det massor! Men vi missar ofta en viktig detalj och det är att känna efter OM och VAD just JAG/DU själv vill göra. Enklast och snabbast är ju att bara haka i någon annan som verkar brinna för det nya och ge järnet! Det kan va min/din grej också, men om det inte är så har jag och du kanske nu tappat lite fart eller helt gått tillbaka till det gamla invanda…

Jag har funderat rätt mycket på just det här. För tro inte att jag är något undantag. Jag gör också såhär mellan varven och det är väl helt ok. Att testa något nytt man inte gjort förut för att kanske hitta något nytt att tillföra sitt eget liv. Ibland funkar det, ibland inte, kanske för dig som för mig att oftast funkar det inte. Men skam den som ger sig, eller hur? 🙂

Det jag har kommit fram till i både små och större förändringar, frågeställningar, funderingar osv… är att det alltid går ett eller flera varv och alltid slutar det med att det hamnar tillbaka i mitt eget knä. Det är och kommer alltid vara upp till mig själv, för mitt liv handlar ju alltid om mig själv, ingen annan kommer fixa eller göra eller leva mitt liv, det är ju tänkt att jag ska göra det själv och jag tänker att det måste ju va bäst att jag själv lever mitt liv och styr livsskeppet Jill. Det är ju ingen ”rocket sience” jag kommit fram till och jag tror alla innerst inne vet det, men det hade ju varit så skönt om någon annan fixat till en eller att man bara tryckte på en knapp så var allting klart! Eller hur? 😉

Inspirera andra vs skapa stress hos andra

Ibland kan den skillnaden vara hårfin. Hur många har inte med beundran läst om de där som klarar precis allt? De som går upp halv fem för att springa en mil innan resten av familjen vaknat. De som hinner duscha och styla sig själva till de där superfräscha människorna som luktar gott och liksom har en särskild glans omkring sig. De som äter sunt, har det perfekta jobbet där de tjänar massor, är sina egna chefer, styr livet med lillfingret och skålar i hälsosamma smoothies varvat med ett glas cava med jordgubbe i! Visst är de coola!!!!??? Det kan skapa en ”jävlar anamma känsla” av nu SKA jag också ge järnet och du kanske faktiskt lyckas! Man vet aldrig…

Eller så är du den som blir mest stressad/deppad där du sitter hemma i ett par slitna joggingbyxor som endast används för att nöta baken i soffan och aldrig sprungit ens en km i… Du brukar ta en raggardusch i bästa fall på morgonen, sprejar i torrschampo och drar igenom hårborsten i det halvsmutsiga håret och sprejar på en sån där body mist som doftar gott lite här och där. Kanske drar du två snabba drag med mascaran i farten innan du i sista minuten drar iväg med barnen och lämnar på dagis/fritids/skolan innan du dimper ner på jobbet alltid några minuter sen och förberedd med dagens ”vita lögn” om varför du blivit lite sen… (många traktorer och idioter på vägarna eller försenad lokaltrafik). Du målar läpparna på jobbet, sippar i dig en slurk kaffe och tar på dagens ”clownmask” -sååå redo för dagen nu eller hur?!

Vissa dagar inspireras jag, vissa dagar gör jag det som är bäst för mig och mitt mående – ler lite, gläds åt personen som ”lyckats” med sitt livspussel, scrollar vidare och tar tag i min egen dag. Hur jag tar det, beror på hur jag mår och vad som hänt i mitt liv just för tillfället. Det har ALDRIG att göra med hur någon annan väljer att göra, lägga på sociala medier eller säger. Det är ALLTID mitt eget ansvar hur jag tolkar min omvärld utifrån mitt eget mående. Punkt! Så därför dömer jag aldrig andra för hur de väljer att visa sin dag. Jag delar upp det i mitt privata liv & dilemma som jag har ansvar för emot mig själv och OM jag väljer att visa min dag för andra så försöker jag välja det med omsorg. Det är inte mitt uppdrag att välja hur andra tolkar mig, men det är Alltid mitt ansvar för det jag delar med mig av. Det här är krångligt att tänka på, men klockrent när man väl sätter sig in i det.

Retar du dig på vad någon annan delar med sig av? Mitt råd är SCROLLA vidare! Häng absolut inte upp din dag på att slösa energi på att känna dig stressad av någon annan, bli förminskad, bli förolämpad, arg, irriterad eller vad tusan som gör dig illa till mods! Scrolla scrolla scrolla!

För en annan dag när du känner dig på topp, när du mår bra och fått till en skön morgonstart så hade du kanske inspirerats av precis samma inlägg, artikel eller bild! Helt säkert!

Är ”Feelgoodlivet” ens nåbart i verkligheten?

Ja det är det! Var dig själv. Va snäll emot dig själv! Titta med kärlek på dig själv i alla speglar där du får en skymt av dig själv.

Här om dagen sa jag till en ung tjej jag känner då vi pratade om framtidsplaner: ”Du fina, tänk på en sak, du ska inte bli något annat än du är, för du är redan allt du behöver vara. Däremot kan du förskaffa dig en utbildning där du lär dig saker som du behöver ha kompetens inom för att utföra ett visst yrke, men du ska alltid vara den du är, inte bli någon annan.”

Hon hade inte hunnit komma så långt i sitt tänk ännu. För handen på hjärtat så säger vi till och frågar fortfarande våra barn och ungdomar: ”Vad ska du bli där du blir stor?”

Feelgoodlivet, det finns alltid inom dig faktiskt. Det är upp till dig och mig hur ofta vi väljer att släppa fram det. Vi behöver inspireras och glädjas över andras storys. Det kan i bästa fall ge oss en energi och driva fram lusten att utvecklas vidare i vår egen person emot de skills vi vill förskaffa oss, ett större tänk på alltet och mer omtänksamhet och ödmjukhet inför sitt eget liv.

Så hittar jag ett dokument

I oktober 2017 lyssnar jag på en av alla inspirationsklippen på youtube och antecknar. Sen bär jag det med mig ett tag, är ambitiös några veckor för att sedan falla tillbaka, i glömska… för att jag tappade fart, det kom annat emellan. För så är livet ofta.

Men grejjen är att OM jag vill få till en ändring så handlar det om att göra valen för att påbörja en ny livsstilsväg på riktigt. Grejjen är då vidare att DÅ måste det kännas sant för mig från hårtopparna ner i tånaglarna och för att det ska kunna känna sant så behöver jag må bra och vara stabil nog i mitt livspussel för att orka förändra och styra om. Det tar tid, man halkar vid sidan om. Vissa saker tar jättemycket tid! Men om det är menat så kommer det att bli så. Missar jag en stig så kommer det snart en annan, för någonstans inom oss så vet och känner vi vad vi vill och hur vi vill leva. Fast det är också så att vissa springer ifrån sig själva hela tiden för de orkar och vill inte ta tag i saker. De sätter tejp över sina varningslampor för att inte se de röda blinkande lamporna, slår dövörat till för de vill inte lyssna och vissa lever så hela sitt liv utan att stanna upp. Det här kan du bara själv välja, det kan ingen annan göra till dig.

Kvinnan jag lyssnade på heter Suzie Orman och för mig handlar den inte enbart om att bli rik på pengar, utan kanske mycket hellre rik på livets alla delar. Det här är mina egna noteringar från föreläsningen och innehåller det jag tog med mig och hur jag tolkade, så alltså inte föreläsarens egna ord rakt av, utan endast små axplock. Det är alltid den som lyssnar som väljer sin egen uppfattning av vad som sägs 🙂

Föreläsning med Suzie Orman – Unbelievable Easy Ways to Get Rich Fast!

Vad är min största rädsla med att tjäna mycket pengar?

  • Att jag ska förlora alla pengarna. (mitt eget svar) Jag behöver ändra mitt mindset här!

Var äkta lycklig/HAPPY för att attrahera det jag vill ha mer av i mitt liv.

(Louise Hay affirmationer – egna rådet till mig själv)

  • ”Jag är en stark och framgångsrik kvinna som tjänar mer pengar än jag behöver och det kommer fortsätta flöda in för alltid”.  Säg detta 25 ggr varje dag i många månader – varje dag!

Var alltid ärlig, äkta och sann i allt jag gör.  Jag förvillar inte bort andra, jag är inte otydlig utan står stadigt för mig själv. (mina egna ord och tankar)

HARMONI

3 nycklar: Omtänksamt ,  viktigt och sant. I allt jag säger och tänker är detta viktigt. (egna tolkningen)

BALANS

Stå alltid trygg och stark med vem jag är. (egna tolkningen)

MOD

Jag behöver mod för att våga säga vad jag tycker och tänker. Var ärlig och våga säga sanningen även om den inte är bekväm för andra. Det finns många sätt att säga saker på, välj en vänlig men bestämd åsikt. Jag får mer respekt då jag står upp för mig själv. (egna tolkningen)

GENEROSITET

När du ger något till någon annan så ska du ha råd ekonomiskt att ge bort det. Annars blir det dumt.  Köp inget till dig själv eller någon annan som du inte har råd med.

SKAPA ORDNING I MITT HEM för att få sinnesro och kontroll över mitt liv. (egna tolkningen)

VISDOM

När jag har kunskaper om livet och hur jag ska leva i balans, harmoni, generositet och ha modet till det så känner jag mig trygg och klok.

Planera för att arbeta mindre och inte behöva jobba för länge.Sätta mig själv först från och med nu. Tänk på det här med syrgasmasken i ett flygplan. Sätt på min egen innan jag hjälper andra, hur ska jag annars kunna hjälpa andra? (egna tolkningar)

En gåva som jag ger till andra ska vara en gåva som jag kan ge mig själv utan att belåna eller skuldsätta mig.

Jag ska från och med nu känna och veta att jag är värd stora framgångar, mycket pengar och känna stor glädje och lycka.

Hur ser/beskriver jag på mig själv?

”Jag är perfekt och duger precis som jag är!”

Allt är möjligt för mig. Allt är gränslöst, allt är möjligt.

Jag älskar mig själv. Jag förtjänar att få det allra bästa i mitt liv.

  1. Varje fantastiskt tanke jag tänker ska lysa upp på himlen så att alla kan se.
  2. Varje ord jag säger ska kännas som att hela världen lyssnar.
  3. Varje action jag tar ska ge mig belöningar.
  4. Varje önskan jag önskar för någon annan, ska vara lika för mig själv.
  5. Varje sak jag gör ska kännas som Guds vilja och att det är för det bästa för mig.

HAPPY – HEALTHY – WEALTHY

Så avslutas mina anteckningar och jag tänker att jaha, 2 år senare och nu ska jag nog vara redo! 🙂 Det är aldrig försent att börja om på ny kula, göra om och göra rätt, testa igen när tiden kanske känns bättre? Men hur som är ju just LYCKA HÄLSA och VÄLSTÅND något jag faktiskt känner är viktiga delar i ett rikt liv. Så för att få full tillgång till de områdena så har jag ovanstående anteckningar att ta fasta på och min förhoppning är att när just DU läser det här så mår du bra och är lite taggad för att dra upp en ”roadmap” eller livsstilskarta över ditt eget liv med det du anser vara viktigt och det du vill utvecklas vidare med för att leva ett rikt feelgoodliv? Annars får du läsa det en annan dag när du mår bättre eller… scrollar du ❤

Det här är min gåva, mitt bidrag just nu till den som vill och har lust att inspireras.

Ha en fin söndag och gör dig redo för en ny vecka med tanken att varje dag ska levas ända tills den dag då du ska ta dina sista andetag. Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s