Personligt, Samhället

Nostalgi, vemod, hopp & en kopp kaffe

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Årets sista dag ger tonen – solen strålar vackert!

Som så många andra så blir en del av dagen avsatt för någon slags summering av året som gått. Som för så många andra så har det som vanligt varit ett år som mest liknar en berg och dalbana, men både toppar och dalar. Det är så livet är. Livet ska kännas, i alla fall tycker jag det. Men självklart vill vi väl alla att det mestadels ska kännas som ett gott liv, jag är inget undantag. Dagens härliga väder med strålande solsken ger hoppet och sätter tonen inför det som komma skall…

Jag blickar bara snabbt bakåt och framförallt så poppar ju starten för året upp som något himla jobbigt. Jag var sjuk och mådde allt annat än bra. Det höll i sig. Men insikterna var många, väldigt många och de där insikterna de jobbar jag med nu. För att sakta förändra till det bättre. Det har varit en hel del bakslag och påminnelser och jag har fyllts med vemod och känslan av att det inte alls är särskilt lätt att släppa gammalt, sånt som det logiska genast tar beslut om att det inte är bra, men som samtidigt hänger med för att man blir nostalgisk, för att man är trygg med det, även om det inte alltid är så bra så kommer känslan ”Man vet vad man har, men inte vad som kan tänkas komma istället”. Summeringen för egen del blir ändå att jag säger tack för ALLT som hänt under 2019! Jag lärde mig otroligt mycket och är tacksam på flera sätt över att det blev en tvärnit.

Hoppet om ett gott nytt årtionde!

Hoppet det lever vi på. Hoppet drar oss alltid, förr eller senare, upp ur dippen vi plötsligt hamnade i. Det är tryggt att veta, för oss som tänker så, att vi lever på hoppet.

Jag har flera gånger konstaterat att det god livet, feelgoodlivet, där får man ”ta det goda med det onda”. Det finns en skön strävan efter att leva mer här och nu, att delta i det som händer, vara uppmärksam och låta känslan av tacksamhet sprida sig i hela kroppen, känna hur man blir varm om hjärtat och glad i själen. Men det är sannerligen inte helt enkelt!

Så jag, precis om de flesta andra, önskar och ser fram emot ett gott nytt årtionde, ett nytt decennium där alla människor väljer kärlek, omtanke och respekt framför rädsla, ilska och egoism. För alla vill väl må bra, se sina anhöriga i familj, släkt och vänner få leva i kärlek och harmoni?

Sudda ut det svarta och se klart igen!

Du, jag, vi – får en ny chans nu. Vi får en chans att sudda ut allt svart och kletigt, sådant vi inte vill ta med oss in i det nya årtiondet. Det är speciellt, låt oss få se det speciella och viktiga med att ge oss alla en nystart.

Det jag har tänkt på mycket, det är att det allra svåraste är att släppa alla de rädslor som vi själva byggt upp. Jag håller media ansvarig för det mesta, för det är ingen som matar oss så ihärdigt med all skit som de gör! En del hävdar att vi ju måste veta vad som pågår i världen, men syftar och tror de då verkligen på att det mesta vi måste veta är om allt hemskt som händer? När ska vi förstå att detta är ett sätt att styra och hålla människor ”i schack”? Tänk om vi blev lika matade med allt underbart, allt vackert som också händer överallt? Har ni ens tänkt tanken, kan ni föreställa er hur vi alla hade mått så mycket bättre då? De flesta verkar tro att världen är svart, allt hopp är ute… men så är det ju inte!

Vi har ett val att göra nu inför 2020. Du, jag, vi kan välja att sudda bort skiten från vår framruta och se en helt magiskt och underbar värld som vi lever i. Nu har jag provocerat igång en del av de som ev. läser… sånt blåögt trams, naiv är hon! Kanske till och med patetisk! Eller?

DU har ett ansvar, varje gång du går utanför din dörr, eller ut på sociala medier. Vad vill du bidra med för att göra livet bra? Vad är ditt bidrag till att världen skulle kunna bli pytte lite ljusare och kännas lättare?

Mitt löfte och bidrag inför 2020

Jag är en liten människa i ett större sammanhang. Jag förstår och inser att jag inte ensam kan göra ”allt”, men jag är högst medveten om att jag kan vara med och påverka. Jag har i dagsläget 859 vänner på facebook, jag har många bekanta runt om i landet, jag har kollegor, jag har kunder, jag träffar olika myndighetsfolk, en del politiker osv…

År 2020 önskar jag in fler goda samtal om livet i stort och smått. Jag önskar in att få bidra på flera olika sätt till att andra ska må bra/bättre genom min yrkesroll. Jag önskar in mer skratt, glada träffar med vänner, mer kramar, mer sann och äkta närvaro i stunden, fler utsträckta händer att ta tag i, lära känna människor och få skrapa lite på ytan, mera äkta och sann känsla, möta människor och se varann i ögonen. Jag önskar in mer snällhet och omtanke, mer givande och tagande, mer insiktsfullhet och eftertanke. Jag önskar in ett överflöd av livets rikedomar och att så många som möjligt får ta del av livets vackerhet. Tack! / Jill

Mer JA än NEJ år 2020!

Kaffet är slut och nu ska jag steka fläsk till min pappa!

Rundar av med en tom kaffekopp och sätter fart med dagens planer.

Vi ska bjuda min pappa på lunch snart med raggmunkar och fläsk som ett bra avslut på året.

Sen ska det nyårsbadas och göra sig fin för att ha fest med glada och goda vänner för att fira in nya året.

Livet blir vad vi bjuder in till i mångt och mycket. Sen kommer där in andra oförutsedda händelser som vi utmanas av, det är lika bra att acceptera det.

Jag avslutar året med att känna en stor tacksamhet över allt som är just i detta nu. Jag välkomnar ett nytt år, ett nytt årtionde och känner mig redo att bidra med att ge och få ta emot av allt det goda!

Gott Nytt År önskar jag Er alla! Kram Jill

SKÅL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s