Personligt

Juldagsmorgon & tacksamhet

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Vakna långsamt

En varm, mjuk och ullig päls vid min sida, en blöt nos som snusar mig på kinden, ett par tassar som sträcker ut för att nå mitt ansikte och liksom håller kvar mig. Han smackar förnöjt den lilla lurviga fyrfota familjemedlemmen som ingår i vårt liv ❤ Han lever ett gott hundliv och det gör vi också tillsammans med Sune.

Jag vaknar långsamt, utan att väckarklockan börjar spela sin truddelutt. Suddigt ser jag att klockan närmar sig halv nio och vi har sovit färdigt och vi har sovit gott. Jag tror att det allra bästa med röda dagar för oss som är lediga då, är att få sova ut en stund, att få vakna av sig sig själv.

En julgåva från 2 stamkunder ❤ ”Tacksamhet – Det är det lilla som gör det stora”

Det allra viktigaste

Men kanske det allra viktigaste är att faktiskt i hjärtat känna tacksamhet och kärlek över det vi har i våra liv, att vi ser och uppskattar, inte tar allt för givet. För plötsligt en dag är allt annorlunda och det vi aldrig visade uppskattning för, kanske försvinner eller ändras… Det ansvaret ligger alltid på oss själva, att se och uppskatta ens eget livs innehåll och de människor som finns med runt oss. Så går mina tankar i alla fall.

Kanske är det också just dessa tankar om julen och extra ledighet, med mer tid till eftertanke, som vi borde stanna upp och känna in? Det kanske finns en del att fundera över, kanske ändra på, eller ta tag i? Hösten har ”sprungit på” och många berättar om att de knappt hunnit blinka. Bara haft sikte på att äta, jobba och sova… Vad har hänt runtomkring?

Årsplanering 2020

Det kommer ett nytt år och ett nytt decennium som ska inledas om en vecka… Jag ser fram emot det nya året och att gå in i 20-talet! Jag lämnar en hel del bakom mig och lite till ska skalas av innan allt känns så som jag vill. I början av januari kommer jag sätta mig tillsammans med en fin person och göra en årsplanering för 2020. ”Det goda livet” – det tar ny fart snart. Det finns ett lugn inom mig som bådar gott. Ett lugn som stillar ganska snabbt de små känslostormar som blåser upp inom mig. Allt bedarrar, allt blir stilla och jag ser klart. Det finns en styrka inom mig som legat i dvala länge. Den har alltid funnits och det känns inom mig att den ska väckas till liv nu och grunda mig i allt, få mig att stå stadig och jag vet att jag fixar det jag sätter mig för att göra, jag litar på mig själv. Skön känsla!

Fast först avslut och bokslut

Innan det nya bjuds in och tar upp all plats och uppmärksamhet, så ska saker avslutas. Det finns något tillfredsställande när man städat ur eller hur?

En inställning om att alla har rätt att leva det goda livet, ett feelgoodliv, den har alltid funnits där. Livet är till för alla. Men det kommer alltid ligga ett personligt ansvar att leva det livet man vill göra. Det är ingen annans plikt och skyldighet att se till att du har det bra, att du mår bra och lever som du vill – det är ditt! Men det är heller ingen annans ansvar att göra ditt liv till ett liv som är fattigt på kärlek, omtanke och respekt!

Modet att följa Din egen väg

Det krävs mod. Det krävs styrka. Det krävs en massa jävlar anamma. Det krävs att du inte trampar andra på tårna för att nå och få tillgång till det du önskar i Ditt liv.

Sista veckan på år 2019… let´s Do It! / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s