Uncategorized

Tack för igår – Du är underbar!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Om att visa uppskattning

För 2 veckor sen kom ett sms på morgonkvisten från en av mina kunder. Det stod: ”Hej Jill! Du är helt underbar! Min kropp känns så mycket bättre idag! Tack så mycket! Ser fram emot nästa tid! Ha en skön helg ❤ Kram xx ”

Kan ni gissa hur glad jag blev och hur mycket det värmde mitt hjärta? Igår kom kunden igen för omgång nr 2 och lika glad och tacksam och snäll emot mig då ❤ Detta ger mig energi att jobba de sista dagarna nu innan lite julledighet.

Dra i handbromsen lite nu, hälsar jag ödmjukt

Ibland stöter vi alla på patrull i livet och ibland blir vi golvade av allt runtomkring på ett kanske inte helt bra sätt… flera hamnar på min behandlingsbänk med ett stressat uttryck i ansiktet när de kommer och en bekännelse om all stress och press från både arbetsliv och privatliv.

När vi kört på för hårt för länge. Då kommer symptomen smygandes på oss. Vem har tid att lyssna i allt brus nu i juletid? Vet ni, det är många företag som svär ve och fasa över att det är så mycket lediga dagar nu i jul & nyår. Vet ni att det är många anställda som har svårt att se fram emot julledigheten eftersom allt jobb hopar sig och ”måste” bli klart innan de tar julledighet. Vet ni hur många som kommer ta med jobbdatorn hem nu under julledigheten och som sedan får kämpa med att inte öppna den och ”bara jobba undan lite grann”? Svar: Alldeles FÖR många!

Jag är faktiskt jätteglad att några av alla stressade själar hamnar på min behandlingsbänk. För det innebär att de ändå tagit sig lite tid för att landa och fylla på med ny styrka och energi. Jag tycker så mycket om att få se deras ansiktsuttryck under behandlingens gång, gäller väl främst ansiktszonterapin, när ansiktet antar en vacker och harmonisk avslappning. Det ger mig fantastiskt mycket ska ni veta!

Kanske dags att sluta smygjobba?

Tycker inte ni att det är galet när ni läser vad jag skriver om jobbstressen? De som smyger med jobbdatorn hem och ”bara jobbar lite grann” både vet och tycker också det, men för att de ska kunna slappna av sen, efteråt så kommer det att kännas tillfälligt bättre när de fått iväg lite mail och annat. I andra änden sitter en ”likadan” smygjobbare som genast känner ansvar att svara tillbaka för att släppa sin stress, så det plingar tillbaka i mailkorgen och så igen och igen och igen… Eller så tar ni ”bara” alla ett beslut om att inte smygjobba denna julen! (Ni som känner er träffade får gärna skiva efter ledigheten om hur det gått för er ❤ i privat mail såklart! info@jila4goodlife.se )

Det kommer bli en galen helg denna helgen!

Gissa hur mycket folk det kommer va i rullning denna helgen? ALLA som jobbat för mycket /varit på massa julavslutningar och aktiviteter och inte hunnit handla allt inför julafton som är på tisdag i nästa vecka! Jag vet helt säkert att jag kommer undvika ALLA affärer hela helgen utom vår lilla mataffär dit jag ska köra och handla den julmat vi ska ha! Jag vet säkert att det bara blir där faktiskt. För jag mår dåligt av att möta så många stressade och dåligt mående människor i så stora folkmassor. Det blir svårt att stänga ute all energi från andra. Det smittar av sig, så tänk på det i helgen. Kanske kommer du hem med flera andras stressade energier + din egen och du fattar inte varför du rasar ihop…

Var lite rädd om dig. Var jätteomtänksam om dig. Ta djupa andetag och fundera på vad du stressar över? Vad handlar julen om egentligen?

Uppskatta andra och framför allt dig själv

Stanna upp lite mitt i allt. Se dig omkring. Ser du någon som behöver en kram, en klapp på axeln och ett vänligt ord? Möt andras blickar och ge ett leende.

Det kan låta klyschigt, men det kan också betyda mer än du anar för någon att få just det jag skriver om ovan. Vi är inte vana vid att faktiskt tala om för varann att vi tycker om och uppskattar, vi tänker mest inom oss. Men att dela sina goda tankar med den det berör kan göra sådan skillnad. Jag kommer leva länge på smset om hur underbar någon tyckte att jag var , när jag ”bara” gjorde mitt jobb för att ge någon annan av det jag kan.

Idag ska jag vara extra noga med att ge fina ord till de jag möter. Ha en fin dag! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s