Personligt

Omvärdering av plikt och gott uppförande

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En svårfångad längtan…

Minns du när du skrattade så magen krampade och det nästan kändes som att du skulle flippa ut och börja böla och ansiktsmusklerna fick ofrivilliga ryckningar? Minns du hur lyckan spred sig ut i de kluvna hårtopparna och ner i nagelbanden på tårna och du kände dig varm i hela kroppen? Minns du när du skrattade så du nästan inte fick luft?

Jag har haft en intensiv längtan efter att släppa kontrollen, bara ha kul och inte va så jäkla präktig! Länge har jag längtat. Men inser att jag behöver ändra på mig, min inställning och inte bara tänka att jag ska släppa kontrollen utan faktiskt ta action.

Jag läste något igår som påminde mig om min längtan och kanske gav mig svaret på varför inte min längtan uppfylls så ofta och varför det var ett tag sedan jag skrattade så.

Jag, en plikttrogen tråkmåns?

En kvinna blottade sig och skrev om hur hon oftast kände sig som en ”plikttrogen tråkmåns” som alltid var så seriös och duktig på att va i sin yrkesroll, hur hon alltid servade och kände ett krav på sig att vara professionell. Samtidigt när jag läste så fyllde jag i och nickade och la till det här med att vara ”ett med sin image och ansikte utåt” då jag är egen företagare och behöver tänka på mitt varumärke – mig själv.

Jag log lite när jag tänkte på hur lätt jag blir den som andra anförtror sig till, hur lätt jag är den som går in i känslan och hur jag genast antar en roll där det kanske inte alltid är skoj och trams inblandat.

Kvinnans text med tankar om sig själv träffade mig mitt i prick och det kändes lite jobbigt, jag började nästan skruva på mig där jag satt på köksstolen och läste. Hmm jag borde slappna av mera! sa jag till mig själv.

Kanske har jag fastnat lite väl mycket i jobbtänk, varit lite väl osocial och haft för mycket fokus på jobb sista tiden (åren?)… alltså, såhär vill jag ju inte ha det! Ok, jag är en arbetsmyra med tusen tankar och idéer, men ärligt så känner jag mig rätt ofta som en alldeles för präktig tråkmåns :/

Vad är roligt då?

Någonstans på vägen har jag tappat en hel del av glädjen i livet, att leva och slappna av är så ovanligt för mig numera. Visst kan jag räkna upp några saker som är roliga, men jag gör sällan roliga saker nuförtiden. Jobb, mammagöromålen osv har tagit all min ork, så det roliga inte har någon plats eller det kanske är brist på lust att fixa till glada upptåg?

Jag vill ändra på det! Jag älskar att vara spontan! Det blir en hel del jobb i veckan som kommer och missförstå mig inte nu, jag älskar mitt jobb, jag älskar att ge och har roligt på jobbet faktiskt. Men den där bubblande skrattande glädjen den får sällan plats i mitt liv, för jag är så himla seriös hela tiden.

Så jag tänker att resten av det här året ska jag samla på sånt som jag ska fylla på med i mitt liv. Det är precis som om jag inte tillåtit mig att flamsa, tramsa, släppa loss, va lite wild & crazy för att? Ja varför? Hmmm igen. Jag ser fram emot att fylla på min ”To do” lista. Det skulle va himla roligt att höra hur andra gör för att släppa loss, för jag hoppas verkligen inte att vi är allt för många plikttrogna tråkmånsar nu för tiden! Så berätta gärna för mig, jag vill verkligen veta vad ni gör 🙂

Där är hon ju! Den spontana, glada, bitvis bekymmerslösa Jill! ❤ Hon finns, men behöver dammas av!

Hjälp mig gärna att fylla på min lista och dela med er av roliga historier, berätta om när ni skrattade så ni nästan kissade på er 🙂 Hjälp mig komma ur ”Tråkmånsträsket”!

Ny vecka på ingång! Låt oss slappna av och vara mer HAPPY! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s