Personligt

Kärlek är vad livet & julen handlar om

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Fyll på ditt känsloförråd

Vad handlar livet om? Vad handlar julen om? Vad är viktigt och mindre viktigt?

Livet i sig själv innebär så många utmaningar, känslostormar, glädje, sorg, lycka, oro, rädslor, nyfikenhet i en salig blandning. Det allra mesta skapar vi själva upp.

Ibland säger vi för mycket av det som borde bli osagt, ibland säger vi för lite av det som borde bli sagt i överflöd. Vi är människor med fel och brister, med godhet och äkta omtanke och ingen är perfekt vad det nu skulle innebära… ?

Oavsett vad, så förtjänar vi alla en andra chans, kanske en tredje också. Någonstans på vår livsväg hoppas jag att vi alla stannar upp, tänker till, lär oss läxan och blir lite klokare.

När jag gör ”rätt” ger jag av mig själv, i kärlek – omtanke – respekt i överflöd. När jag gör fel, kanske jag sårar någon, oroar, sviker, skapar upp osäkerhet och sorgsna känslor. Inom mig känner jag av mina rätt och fel, inom mig är jag lyhörd för att lyssna inåt och agera äkta och kärleksfullt. Fast allt det här kan ta tid. För jag behöver förstå att när jag gör rätt emot mig själv, när jag älskar, respekterar och ger mig själv den omtanke jag är värd – då sätter jag gränser, tillåter eller backar ifrån det som inte tillhör mig. När jag ger mig själv respekt och sätter gränserna tydligt släpper jag endast in kärlek i mitt liv. För så fungerar jag nu, från och med nu, så har mitt liv tagit denna riktning. Jag behöver spara mina rader, jag kommer behöva påminna mig i resten av mitt liv.

Julklappen till mig själv

Den här julen blev känslan stark över att ge mig själv fina stunder, fylla på mitt eget kärleksförråd och släppa taget samt öppna upp min famn. Jag fick en stark känsla av att gå en ny, friare, finare väg i livet.

Det handlar inte om att shoppa i överflöd, men små fina lyxstunder är viktiga. I veckan bokade jag en tid för att fixa mina ögonfransar, en ny grej jag ville testa 🙂 Nästa vecka ska jag få underbara behandlingar av en fin vän. Ser fram emot att få pysslas om! Jag har köpt några fina ting till mig själv att lägga under granen. Jag har skänkt julgåvor till utsatta kvinnor och barn genom kvinnojouren, jag har köpt en underbar kalender där en del av kostnaden skänks vidare till välgörenhet för barn genom projekt på Fryshuset.

Min kalender är ganska fullbokad med kundbokningar och behandlingar nu innan jul. Idag laddar jag på förmiddagen för att ge det bästa av mig själv till andra som är snälla emot sig själv.

Musik är gödning för min själ

Varje morgon sätter jag ingång skön musik genom Youtube på vår tv. Vackra bildspel visas och ger en sådan skön känsla inom mig. Vacker pianomusik strömmar genom huset och fyller mig med lugn & harmoni.

Idag öppnade jag även Youtube på min dator och hittade ett helt underbart vackert klipp som jag ger er vidare här att njuta av, precis som jag gjorde ❤

Fyll upp ditt liv med fina känslor. Spara endast de fina nostalgiska minnena från förr, släpp taget om det gamla ledsamma, fokusera på kärlek och att själv medverka och bidra. Glid fram på en stilla flod, i en ångbåt och njut av färden.

Ljus & kärlek till Dig från mig ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s