Behovet av att stänga av och ute

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

När tomhetskänslan kommer smygande…

Tyst, stilla, blöt gata utanför, varmt och skönt inne, långsaaaamt vaknar jag och känner en slags tomhet inombords. Den bara kom utan förvarning. Tomheten kan nog främst tolkas negativt, men så känner jag efter och nä det känns inte så dåligt ändå. Kanske har jag tömt ut en del när jag rensat mentalt? Vet faktiskt inte, men jag passar på att vara i tomrummet en stund innan allt drar igång denna dag.

Funderar lite till… jag läste ett inlägg om våld och mord på kvinnor, hur det inte lyfts fram eller hamnar särskilt ofta på löpsedlarna…

Jag läste ett inlägg om en kvinna vars dotter förlorat sin älskade man och han stilla somnat in från sjukdomen som plågade honom…

Samtidigt sitter jag också och läser om människors behov av närhet, kramar, att bli fysiskt berörda och hormonet oxytocin. Då ler jag och skojar om att jag och min hund Sune jobbar med det här hormonet varje dag för att ge andra ❤

Livets kontraster, fram och baksida, gott och ont, glädje och sorg.

Och så plötsligt den där känslan av hur mycket som är så totalt onödigt med en massa saker. För när allt verkligen gäller så känns bara känslan att behovet av kärlek är det som är det enda viktiga. Att vara snäll, omtänksam, tänka gott, göra gott, ge och ta emot – det är ju det här som är viktigt. Inte vem som har ”rätt eller fel” eller vem som sa eller gjorde vad… Småsaker som tar för mycket energi och för iväg oss kors och tvärs i onödigheter.

Så…. mitt tomrum blev till en tystnad en stund. För att reflektera och knyta ihop att kärlek, omtanke & respekt är de bästa riktlinjerna för att göra och få gott i denna värld.

Foto: Jill Lagerqvist
En ängel satt där, på ett torg i Prag och var så bedårande så jag fick stanna och bara vara där helt stilla en stund. Hon trummade på sitt oljefat (eller vad det nu är?) och jag tänkte att fler borde ha stannat upp där runt henne. Jag tänkte på modet att bara sitta där helt ensam och stilla trumma ut vibbar till alla oss som passerade ❤ Hon gav mig en särskild känsla som jag kommer bära med mig för alltid och påminnas om när jag ser denna bild ❤

Stanna upp en stund. Känn efter hur det känns när allt stillar sig omkring dig. Vad är det för känslor som kommer upp när tystnaden brer ut sig runt dig?

Jag önskar dig en fin, kärleksfull & harmonisk dag! Kram Jill

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: