Personligt

Ödmjukt stillar jag mig

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Hösten för med sig stillheten

Så kom den till slut, den årstid som folk började prata om för en månad sen redan, som om det var bråttom dit – till hösten… September är för mig en ”njutmånad” där jag kan njuta av sensommar, grönskan som fortsätter lite till, de soliga dagarna som dröjer sig kvar och att sitta ute med kaffekoppen och lyssna till vinden som tar tag i zebravassen på altanen. När vi går morgonpromenaderna genom avenbokskogen är det fortfarande grönt och underbart att gå där inne under trädtaket med frisk luft. Allt är fortfarande sommar fast i lugnare tempo och inga turister som fyller upp vårt lilla fiskeläge.

Oktober är när hösten kommer för mig. I helgen skiftade löven färgerna märkbart och den kyliga luften svepte in. Men dagarna blev soliga och vi satt ute med äppelpaj och kaffe i söndags och njöt. Det är som att vi blir bättre att njuta och ta tillvara när vi inte serveras och tar för givet varje dag 🙂

När hösten kommer så känns det som att vi går ner i tempo, att stillheten infinner sig på något sätt. Efter semestern så drar det igång med massor av projekt, kick off, möten, utbildningar och allt möjligt för det flesta rent jobbrelaterat. Sen kör vi på högsta växeln ett tag och chockar kroppen och själen rejält. Vi blir slutkörda helt enkelt… sen faller bitarna på plats och i samma takt som hösten knackar på dörren och mörkret håller sig kvar på morgonen och smyger sig på tidigare på kvällen händer det som alltid händer – vi saktar ner tempot.

Stillheten infinner sig. En del älskar det och tänder massor av ljuslyktor, dricker te och myser runt i fårskinnstofflorna. Andra blir höstdeppiga och saknar dagsljuset enormt mycket… Det är viktigare än man tror att ta sig ut en stund på dagen och fånga lite dagsljus och frisk luft. Jag säger tack för vår Sune, så jag kommer ut på morgonen när dagsljuset kommit fram!

Vid vår entré. Vill hålla kvar det rosa och inte färga hela världen orange…än 😉

Jag tycker om att vi har årstider och ser en tjusning i varje skifte, även om den sista tiden av vintern innan det slår över till vår alltid känns lite för långdragen…

Nu när hösten anlänt så stillar jag mig inombords och känner en stor ödmjukhet inför innehållet i mitt liv. Just här, just nu är skönt att vara. Samtidigt bubblar och sjuder det inom mig, då stillheten medför att lyssnandet inåt blir tydligare när bruset stängs ner…

Intuition

Faktiskt känns det som att jag behöver påminnas mellan varven om att jag har en och att jag behöver lyssna till den – intuitionen. Det är smått magi som uppstår när jag lyssnar till den och känner modet att följa den. På olika sätt kan vi få påminnelser och jag har fått min som gjort mig mer lyhörd.

Rensandet både fysiskt i garderober, lådor och skåp fortsätter och så även i de mentala rummen inom mig. Inför varje påbörjad rensning känner jag både stress och smått panik, men efterhand jag rensar så släpper trycket inombords. Det som rensas och slängs, det som skalas av och försvinner iväg på små moln – ger både mer fritt spelrum och utrymme att bjuda in nytt.

Jag har börjat skriva och jobba med flera visioner just nu. En del kommer se dagens offentliga ljus, främst inom mitt företag, nu i höst och vinter. De personliga kommer dröja ca 6-7 månader innan de släpps fram i ljuset. Livet är en resa som pågår hela tiden. Det är viktigt att följa sitt eget flow, men också att stanna upp och se/uppleva/känna in allt som är här och nu. Det är en konst att vara både här & nu och samtidigt följa sitt flow och sina visioner. Övning, uppmärksamhet och ständiga påminnelser är mina kompass för att navigera vidare.

Knyter ihop dagens inlägg med att be dig lyssna inåt på dig själv för att hitta ditt inre lugn. För att följa din egen väg är så viktigt. Det är lätt att hamna på villovägar och istället göra det andra vill att du ska göra – för deras skull för att underlätta deras livsväg. Det du gör är att missa din egen väg och få en känsla av att vara vilse, inte hitta rätt och till slut kanske inte ens veta vad du själv vill och vart du är på väg…

Så med ödmjukhet och en önskan om att du lyssnar på dig själv också och följer ditt hjärta, inte bara det logiska tänkandet och de där känslorna att du ”måste” vara andra till lags, så vill jag önska dig en fin och kärleksfull dag ❤

Öva på att älska dig själv på ett genuint och äkta vis, så är ditt liv alltid fyllt av kärlek

Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s