Personligt

Livets stigar

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Igår blev det måndag igen och jag tycker om dem, måndagsmorgnar och ny orörd vecka. Men det är lätt för mig att säga som inte längre stressar med tidiga morgonruscher. När sonen kört till skolan tar jag som vanligt andra koppen kaffe och vänder blad i kalendern, drar bort den lilla perforerade trekanten i hörnet och lägger bandet i rätt vecka 🙂 Igår stod det fotvård på min förmiddag. För min egen del denna gången. Det var många år sedan jag var på fotvård! Nu kändes det helt rätt att få bli ompysslad en stund och det var både välbehövligt och skönt kan jag säga.

Efter fotomsorg körde jag hem, åt lite lunch och sov en stund innan det var dags för jobb i stan på eftermiddagen. Lugnt tempo, lugn start på veckan och en del tankar som kom över mig. Tankarna gör ofta det när jag saktar ner.

Vissa stigar är värda att fortsätta gå och detta är en av dem. När jag står högst upp på backen och blickar ner över strand och hav fylls hela jag med kraft, mod och styrka.

övar tillit nu

Det är lätt att fortsätta samma vägar som man alltid har gått då de känns välkända och inger en trygghet bara därför. Men om man vill ha en förändring och känner i hela kroppen att det är tid för nya stigar att trampa upp, då är det nödvändigt att vara modig och ställa in sin kompass på det okända, det intuitiva, det som kommer vägleda en på olika sätt för att komma vidare, för att kunna ta action i en annan riktning.

Jag ser fram emot att komma i nya flow, möta nya människor och lära mer och nytt, utvecklas vidare och hamna i spännande sammanhang. För sån är jag… Nyfiken och med ett öppet sinne sprider sig tilliten inom mig inför nya saker.

tänk om…

Det faktiskt är meningen att vi inte ska veta allt i förväg och istället ha en tillit till att livet vill mig väl? Ordning och reda är ju skönt, men att släppa kontrollen, öppna mina sinnen och låta tankar komma till mig lockar mig. Jag känner att livet blir spännande och roligt av att inte veta allt på förhand, men jag vill inte vara en obotlig romantiker och lulla omkring eller verka naiv, för självklart behöver vi alla en viss struktur, pengar på kontot till räkningar och mat mm. Men vem säger att det inte ska bli det bara för att jag inte stakar ut hela mitt liv i förväg?

Bort med alla dumma automattankar om att livet måste innehålla kamp, motstånd, vara svårt och inrutat! Välkommen in med allt det nya spännande som ska hända!

Jag önskar dig en härlig dag! / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s