Uncategorized

Har du hittat din ”grej”?

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Tålamod…

vad är din grej?

Har du tänkt på vad som är din grej, som du älskar att göra? Från flera håll idag har det kommit input i sociala medier som jag har tagit del av. För att jag tror det är något universum vill säga mig 🙂

Jag har funderat ett bra tag på hur jag vill att den närmsta framtiden ska se ut. Vad vill jag fokusera på och vad vill jag göra främst i min yrkesroll framöver?

Rådet kom på olika sätt idag. Men jag förstår att alla de olika sakerna betyder ungefär det samma. Det handlar om att känna in vad jag tycker om att göra. Vad jag gör naturligt och med glädje. Vad jag är bra på och vad som funkar bra utan en massa motstånd.

När jag har klurat ut det är budskapet vidare att fortsätta göra mer av just dessa saker, om och om igen. För varför inte fortsätta och fokusera på det som redan fungerar? Det är lätt att fastna i tanken att ”man måste vidareutvecklas och göra det genom att ta in nya saker hela tiden”. Men tänk om det istället skapar oreda och att man tappar kontrollen för att det blir för mycket olika saker att försöka hålla reda på? Eller som det stod i ett nyhetsbrev jag fick i dagarna: ”Passa dig för att bli en adhd entreprenör”… Skrattade lite åt det, men faktiskt ligger det mycket i det.

framgångsrika personer följer sin gps

För visst var det så hon sa, Anna Silverdotter, i sin gratiskurs? Vad lätt det är att glömma allt man hela tiden lär och lyssnar på!

Att ta kommandot över sitt liv, styra sitt livsskepp och följa sin kurs. Vad rätt det låter och ganska enkelt 😉 Vilket är svårast? Ta kommandot över sitt liv och inte låta andra påverka mina val? Eller styra mot den inställda riktningen? Något att fundera på…

Jag känner mig en smula velig. Kan inte komma på. Försöker lyssna till min inre kompass och magkänsla, men det är blurrigt. Jag tänker att det kommer klarna. Jag tänker att jag har tillit och inom mig vet jag att allt kommer att ordna sig till det bästa för mig, för oss i min familj och att framtiden är fylld av ljus och kärlek.

min kund fick feeling

En av mina fina kunder fick feeling när vi talades vid om livet i stort och smått. Hon är speciell på ett fint sätt, inte som alla andra och jag tycker mycket om henne. När man öppnar sina sinnen, lyssnar och tar in en person så är det häftigt. Hon berättade om ett särskilt möte med en person hon slog följe med på sin morgonpromenad en dag. Det fanns en mening med att de slog följa och fick prata. Vad jag tycker om att höra såna historier!

Precis innan hon skulle få sin egen behandling med aroma healing massage av mig så säger hon: ”En tanke bara kom till mig nu, du bör utveckla din mediala sida och jobba mer med healing. Du har det så naturligt i dig. ”

Jag tror att många har just healingförmågan inom sig och använder den ofta utan att tänka på det. Bara det att man tvärstannar för de tankarna och tänker att det är hokus pokus. Men tänk så här: Om du pratar med en människa som är ledsen och du lägger din hand på dennes axel eller ger personen en kram. Då mår den personen garanterat bättre och du har på svenska helat personen, fått den att må bättre genom omtanke, handpåläggning och tröst. Det är egentligen det healing handlar om tror jag.

Jag log när vi pratade om det här. Tänkte att just i aroma healing massagen så mår jag extra gott. Den gör något med mig. Jag följer bara ett flow och tänker inte så mycket. Mina händer stannar av sig själv på vissa ställen. Ingen behandling är riktigt lik varann då jag bara går på känsla utan att tänka. Go with the flow. Innan jag förstod så tyckte jag att det var flummigt och jag fattade inte riktigt. Nu känns det faktiskt lite coolt.

Min hund Sune la sig ofta på mig på vissa ställen nu när jag var sjukskriven och behövde vila. Han är ju fortfarande valpig unghund, men dessa kloka ögon och känsla ❤ Igår natt vaknade jag till av att han låg hoprullad vid min axel/hals och snusade i mitt öra. Det var en helt underbar känsla att få vakna till och känna hans kärlek och värme.

Jag ska fundera ett tag på det där med att utveckla mina förmågor inom healing. Kanske är det så? Jag läste även en annan text idag där det stod om just det här och det kommer ofta till en i allt flöde, det där man behöver läsa just nu.

Slutklämmen: Ge dig tid att fundera på vad som är din grej. Håll ditt fokus på sånt som gör dig glad. Sånt som får dig att skratta och sånt som får dig att må bra. Jag blir glad om du vill berätta!

Jag vill önska en fin helg och massa vårkramar! / Jill

En reaktion till “Har du hittat din ”grej”?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s