Uncategorized

Roadmap

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

har du gjort din egen road

Jag följer bl.a Jim Rohn och det kommer enormt många tips från denna mannen. Något jag har tagit till mig det han kallar för att skapa sin road-map. Det handlar om hur du kan designa ditt liv med 3 frågor som du ställer till dig själv.

Den största anledningen el problemet vi har idag är att vi människor istället för att leva det liv vi vill göra, lever det liv vi får. Vi lever oftast efter minsta motståndets regel. Helt mänskligt att göra så, som vi alltid har gjort.

För exempel: När det dyker upp ett jobb och vi behöver pengar så tackar vi oftast ja utan att tänka efter så noga vad det innebär i det långa loppet. Upprepar vi detta mönster ofta så kommer du förr eller senare att fråga dig själv: ”Vems liv är det jag lever egentligen?” 

Vi behöver bryta dessa mönster! Detta kan du, enligt Jim Rohn, göra genom att varje dag ställa dig 3 frågor i resten av ditt liv. Svaren på frågorna kommer att hjälpa dig att peka ut kursen på din egen livsväg och få dig att hålla dig på rätt bana mot dina egna mål.

Alltså, det är väl självklart vem man vill vara när man kollar på denna bilden? Eller…?

Första frågan: Vad vill jag?

Har du helt ärligt ställt dig själv denna fråga? Det har visat sig att mindre än 10% av många framgångsrika personer verkligen kan svara ärligt att de vet vad de själva vill. Ja, de är framgångsrika men för vilkens skull har de blivit framgångsrika och tycker de att det är givande och gör dem lyckliga med den väg de tagit?

Så fråga dig vad vill du ha ut av ditt liv? Det är DITT liv. Hur vill du att det ska se ut, hur vill du leva det, vilka vill du umgås med, vad vill du göra varje dag, vill du skapa något värdefullt, vill du vara kreativ? Det krävs att man ställer frågan varje dag, vecka, månad och kanske t.o.m ett år för att komma fram till ett riktigt ärligt svar. Det är själva övningen i att ställa sig frågan som är det allra viktigaste. Varför ska man göra det då? Jo för att nästa gång det kommer ett gyllene tillfälle i din väg som skulle kunna innebära att du kommitar dig en stor del av din dag, kan du ställa dig frågan om det här verkligen är vad du vill. Om det inte är det så gå vidare. Om det är så kavla upp ärmarna och gör ditt allra bästa utav det.

Du har redan begåvats med ett kraftfullt verktyg: Rätten att säga NEJ – så att du kan säga JA till rätt saker för just dig. Har du ett öppet sinne och är nyfiken på livet så ge möjligheter en chans, lyssna noga, utvärdera och känn efter om det här är vad du vill. 

Andra frågan: Vem kan jag hjälpa?

Hemligheten med att få allt du önskar utav livet är att hitta människor som behöver hjälp och hjälpa dem. I affärsvärlden kallas det ”mervärde”. Sunt förnuft och att vara en medmänniska. Inom varje framgångsrik business, karriär och organisation är detta oerhört viktigt för att lyckas.

-Titta på människorna i din omgivning som du tycker om att vara med. De som ger energi och gör livet meningsfullt. Vad bekymrar dem? Vad behöver de hjälp med?

Gör det till en vana att fråga andra vad du kan göra för dem. Det kommer att ge så mycket mer tillbaka i mervärde helt gränslöst. Kan du leva efter detta även med små saker så kommer du få tillbaka och få energi och leva det liv du själv önskar. Att ha möjligheten att hjälpa andra ger så mycket tillbaka.

Sista frågan: Varför inte nu?

Ställ dig själv den frågan varje dag. Varför? Jo för att när din hjärna ser din långa ”att göra lista” så ställer den genast frågan per automatik: Kan du inte göra imorgon istället? Vad är svaret på det? Jo, vi svarar med att skjuta upp det till morgondagen. De flesta skjuter upp till morgondagen om igen och igen. Hjärnan är helt enkelt felprogrammerad med detta automatsvar!

De här 3 frågeställningarna kommer att hjälpa dig att på sikt ställa in din egen road-map och ta dig mot det liv du vill leva. Frågorna ska ställas varje dag, varje vecka, varje månad och till slut kommer du att ha justerat in och se en klar bild på vad du vill ha ut av Ditt liv. 

Så varför inte ta tag i det nu under våren? 🙂 Lycka till!

Själv ska jag ta mig ett nytt varv med dessa 3 frågor nu! // Jill

P.S Kanske är du nyfiken på nya utmaningar, ett nytt arbete, en skönare livsstil? Klicka på länken här och läs lite mer: http://www.jila4goodlife.n.nu/arbeta-med-mig D.S

Som sagt… 3 frågor – sträck ut handen och erbjud dig din hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s