Uncategorized

Dagen då jag blev energisk igen!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Som jag har längtat!

Igår när jag gick och la mig så tänkte jag: ”Om det så bara var idag, så var det värt det!” Jag hade en sådan härlig känsla i kroppen när jag till slut la mig igår. Jag var fysiskt utmattad eftersom jag hade en riktig röjardag!

Dagen började som vanligt lugnt och jag tog en härlig promenad genom fågelkvittrande skog, vidare ner till vår lilla strand. Det var magiskt skönt faktiskt! Jag fick ju ett inställt möte och ändrade planerna där efter. Jag visste precis vad jag ville göra! Något jag velat göra hela hösten, men kroppen satte stopp då… Nu äntligen blev det dax och som jag längtat!

”Varma backen”! Den kallas så för det ofta är en särskilt hetta uppe på denna platå, på väg ner till vår lilla strand.
Helt ljuvlig stund på stranden! Här tankade jag som vanligt energi och just igår så bara pang, full till bredden!

Tanka energi… det brukar man ju säga. Igår blev något ut över det vanliga och jag har längtat så efter den här kicken!

I september blev jag sjuk. Eller jag hade varit dålig länge med diffusa symptom som var svåra att sätta fingret på. Jag var som Alfons Åberg och sa hela tiden ”Jag ska bara” och sen sköt jag på det där läkarbesöket… kanske var jag lite orolig och rädd? Men dumt av mig att vänta så länge, jag vet det. Insikterna har varit så många under den här tiden jag blev riktigt dålig…

I september konstaterades svår järnanemi och riktigt dåliga blodvärde. Jag hade faktiskt ingen aning om att man kunde bli så sjuk av järnbrist! Men när man kört slut även på reservdepåerna så händer en massa otrevliga saker i kroppen. Hjärtklappning, andfådd, ont i lungorna, kunde inte dra ner luft och ta djupa andetag för att nämna några och så en enorm trötthet som jag aldrig tidigare varit med om. Fy! Om nu någon som läser det här skulle vara intresserad av min resa tillbaka till livet så får ni helt enkelt höra av er till mig! 🙂 Jag delar gärna med mig om min resa till en friskare Jill igen! Men just nu inte i ett öppet inlägg på min blogg…

tillbaka i jobb igen!

Sedan den 11/3 har jag jobbat igen på mitt älskade lilla företag med ca 2 behandlingar om dagen! Det har varit så skönt att vara igång och jag har känt mig lite piggare. Men igår kom den där kicken jag väntat på så himla länge!

Jag frågade mig igår vad jag skulle göra en dag som denna , när energin bubblade i mig. Röja! Hörde jag något skrika inom mig. Så jag satte helt enkelt igång. Som en tok! ”Typiskt mig” sa jag till mig själv och skrattade när jag sa det högt.

Från ca kl 10 igår fram till 16.30 höll jag på! Hade en kaffe & macka paus och en kaffe & äppelpaus i solen på hela dagen! Jag hade inte tid att sitta stilla! Åh, jag njöt! Åh jag slet! Jag monterade ner en säng, lyfte ur en tung hissanordning med tung träram till gästsängen, bar ut, rensade, flyttade hyllor, skåp, skrivbord från ena änden av huset till den andra. Ut mä skräpet! Jisses! Impad av mig själv! Halv fem stod jag i duschen och tänkte att jag kanske överdrivit lite? Kanske skulle jag få sota för det sen? Ja kanske, men jag konstaterade med min ömma trötta kropp igår kväll att det var värt det! 🙂

Kopp nr 2 med kaffe har nu slunkit ner, sonen har åkt till skolan, Sune (hunden) sover och väntar på att matte ska bli färdig att gå ut… Idag blir det pälsvård på förmiddagen och sedan in och ta emot kunder på eftermiddagen. En bra dag idag också!

Kontentan av en energisk dag

Vissa skulle säkert säga att så där ska man ju inte göra när man varit dålig så länge! Köra på som en galning. Men nä, det kanske man inte ska… men det sköna är att det bestämmer ju bara jag själv! Jag behöver inte lyssna på alla andra, jag behöver bara vara här & nu och göra det som min magkänsla säger. Energi föder ännu mera energi för mig! Blir jag lycklig av något så förbättras jag i mitt mående! Det är min övertygelse. Sen ska jag verkligen inte springa på för snabbt hela tiden. Så illa är det inte. Men det jag vill säga är att OM du själv känner att idag, då är dagen då jag vill, kan och tillåter mig att köra på i det tempot jag själv vill och orkar. DÅ GÖR DU & JAG DET! Sen vilar vi ❤ Vila och återhämtning är lika viktig. Vi ska vara snälla emot oss själva varje dag ❤

Nu ska jag andas frisk luft, lunka fram i skogen med Sune och bara vara en stund. En av mina fina stunder på dagen ❤

Ha en fin dag! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s