Uncategorized

Dygnsträff med bästa vännen

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En av mina allra bästa vänner bor 15 mil bort. Det är alldeles för långt tycker vi båda, men hon älskar sin västkust och jag min östkust så vi ”står ut” med avståndet…

Hon har lite lättare att kvista hit till mig så vi brukar mest träffas här hemma. Vi tar ett intensivt dygn tillsammans och det går alltid för fort och vi hinner aldrig ens hälften av vi tänkt, men ändå så värdefullt.

Tid att sitta kvar…

Igår kväll satt vi och smuttade på det här finvinet (rekommderas). Djupa samtal, kloka samtal, roliga samtal, jobbiga saker, högt och lågt… tända ljus, god mat och tid att sitta kvar vid köksbordet. Dessa stunder är guld värda för mig! Egentligen behövs det ju inte mer än att ta sig tid för varandra som vänner. Ett dygn som sedan gör att vi boostas för livet med allt dess innehåll. Jag vet att inte alla kan fixa det här på vardagarna med jobb, barn och andra åtagande. Jag vet att jag och min vän lever ett lite annorlunda liv än de flesta. Vi frilansar, har våra egna företag, styr vår tid och äger vår kalender och innehållet i dem till största del.

Kapten över min kalender och mitt liv

För mig är det viktigt att ha möjligheten att planera in tid till annat än arbete. Vi sitter och kikar på en tripp tillsammans till något skönt relaxande ställe nu i vår. Bara det att spana in sånt är ju hur härligt som helst! Har du något tips för södra Sverige så tas det tacksamt emot. Inget jätteflott eller dyrt ställe… 😉 mer personligt och prisvärt, något som funkar för de flesta.

Jag klappar mig lite på axeln och säger tack till mig själv för att jag tog ett beslut att bli Kapten över min kalender och mitt liv!

Vi har en dag tillsammans idag med ännu mera samtal och annat viktigt som ska avhandlas. Sonen har studiedag och sovmorgon. Lugnt tempo hela dagen. En kund på ingång på förmiddagen, sen ledig igen.

Njut dagen! Njut livet! Här & nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s