Dygnsträff med bästa vännen

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

En av mina allra bästa vänner bor 15 mil bort. Det är alldeles för långt tycker vi båda, men hon älskar sin västkust och jag min östkust så vi ”står ut” med avståndet…

Hon har lite lättare att kvista hit till mig så vi brukar mest träffas här hemma. Vi tar ett intensivt dygn tillsammans och det går alltid för fort och vi hinner aldrig ens hälften av vi tänkt, men ändå så värdefullt.

Tid att sitta kvar…

Igår kväll satt vi och smuttade på det här finvinet (rekommderas). Djupa samtal, kloka samtal, roliga samtal, jobbiga saker, högt och lågt… tända ljus, god mat och tid att sitta kvar vid köksbordet. Dessa stunder är guld värda för mig! Egentligen behövs det ju inte mer än att ta sig tid för varandra som vänner. Ett dygn som sedan gör att vi boostas för livet med allt dess innehåll. Jag vet att inte alla kan fixa det här på vardagarna med jobb, barn och andra åtagande. Jag vet att jag och min vän lever ett lite annorlunda liv än de flesta. Vi frilansar, har våra egna företag, styr vår tid och äger vår kalender och innehållet i dem till största del.

Kapten över min kalender och mitt liv

För mig är det viktigt att ha möjligheten att planera in tid till annat än arbete. Vi sitter och kikar på en tripp tillsammans till något skönt relaxande ställe nu i vår. Bara det att spana in sånt är ju hur härligt som helst! Har du något tips för södra Sverige så tas det tacksamt emot. Inget jätteflott eller dyrt ställe… 😉 mer personligt och prisvärt, något som funkar för de flesta.

Jag klappar mig lite på axeln och säger tack till mig själv för att jag tog ett beslut att bli Kapten över min kalender och mitt liv!

Vi har en dag tillsammans idag med ännu mera samtal och annat viktigt som ska avhandlas. Sonen har studiedag och sovmorgon. Lugnt tempo hela dagen. En kund på ingång på förmiddagen, sen ledig igen.

Njut dagen! Njut livet! Här & nu

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: