Uncategorized

Vackra färger och estetiska ådran vaknar

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

för mig är det feelgood att ha vackert omkring mig

Tilltalande färger

Jag får mail varje dag från Pinterest med tips på sånt de tror att jag gillar… ibland klickar jag in och fastnar en stund. Idag föll blicken genast på olika färgkombinationer och denna blev en copy paste på 🙂

I höstas fick vårt hus en liten uppfräschning med tapeter och färg och lite annat smått och gott. Vanligtvis går jag all in direkt och får allting klart med massor av blickfång att fastna i och spana på. Den här gången var det annorlunda. Dels blev jag sjuk i höstas med följd av mindre energi och sedan ville jag inte bara ösa på. Jag ville återanvända och började kika i våra skåp och garderober. Sen vilade allt och det kändes bra och fint precis så som det var.

Ljusa naturtoner är det som gäller i vår öppna planlösning. Vitt, guldnougat, brunt, beige, ljusgått och olivfärg i hall och del av köket. En crazyvägg i köket med mönster och färger i turkos, rött, grönt, oliv. En röd fåtölj blev pricken över i.

Starka färger byts ut mot mildare

Sedan jag startade mitt företag för ca 5,5 år sedan så har jag automatiskt dragit till starka färger både med kläder och annat. En period som stod för extra allt med stark vilja & tro, mycket driv och framåtanda. Det behövdes starka färger i min värld för att inspirera gissar jag… Nu, med en hel del bitar på plats och nya idéer som poppar upp så behöver jag och mitt liv mildare toner, vackra och vilsamma som följer det flow jag känner inom mig.

Färger och musik har alltid inspirerat mig. Jag är ingen konstnär, men har en stark kreativ ådra inom mig som inte följer modetrender utan mer ska falla mitt inre mående i smak som det är – här & nu.

Nu har jag hittat det jag sökte. Färgkombos att bygga vidare med här hemma för att gå in i fas 2 av vårt hem. Jag ser fram emot våren då vi ska fixa till vårt uterum, flytta ut på våra altaner och njuta av vår baksida med skog omkring och havet som ger saltstänkt friska vindar som far fram.

När allt är som rörigast så behövs motpoler

Mitt liv är inte bara en dans på rosor. Jag lever med en son som har ett komplicerat handikapp som i omgångar tar mycket tid, kraft och engagemang för att åstadkomma ett bra liv. Vi är inne i en sådan period nu. Mycket kontakter och möten för min del. En hel del tider på habiliteringen för sonen och mig. Mycket att hålla reda på och komma ihåg.

Men just därför har jag insett hur viktigt det är att leva med inställningen att skapa upp feelgoodkänslor och där i detta föddes idén om att skapa feelgoodbloggen. För jag vet om att jag inte är ensam om det här sättet att leva på.

Jag vill inte se allt i nattsvart och gräva ner mig i oro och ångest, utan hitta andningshål och energipåfyllning. Hitta allt det vackra för mig och göra någonting bra av det både för mig själv och andra.

Jag vill inspirera! Hitta och visa vägar framåt. Skapa vackra oaser att vila, hämta kraft och glädjas vid.

Om en stund bär det åter iväg till habiliteringen och vidare till en dag med olika innehåll inplanerade. Variation, högt och lågt – livet… Ha en fin dag! /Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s