Uncategorized

För mig är det magiskt!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Naturens läkekraft

Jag och min cockerpoo Sune går genom skogen varje morgon nu. För mig är denna lilla avenboksskog magisk! Den har en dragningskraft på mig och jag älskar dofterna, all vacker mossa över stenar och gamla grenar, slingrande stigar som leder iväg bort någonstans… Snart kommer träden få små gröna skott och blad som lyser upp hela skogen så den blir ännu mera magisk. Vet ni, de planerar att skövla det mesta av den för att ge plats åt fler tomter. Många har protesterat, men ni vet hur det är när myndigheter bestämmer sig. De kommer hitta kryphål och ta bort för att ge mera plats.

För mig och många som bor just här är detta ett ställe där vi kan låta våra barn leka och bygga kojor, vi kan njuta av tystnaden och årstidernas skifte, dofter, den magiska kraften som finns här och gå undan från allt en stund, sitta på en stubbe eller mossmjuk sten och filosofera över livets svängningar.

Sune i magiska skogen

Krama ett träd

För något år sedan fick jag ett råd att tillbringa mera tid i skogen, gå och krama träd (helst tall som var bäst för mig) och jag skrattade lite åt det. Det blev liksom inte av att gå ut i skogen själv… varför kan man ju undra när jag nu känner att jag vill gå där varje dag. Fast än är jag inte där att jag står och kramar på träden och dessutom så har vi bara tallar nere vid stora stranden och det skulle verka så knasigt om jag stod där och kramades hahaha Men jag förstår tanken och är glad att jag nu har Sune med mig och som får mig att gå ut även de dagar jag inte alls vill innan jag kommer ut. Väl ute så är det så skönt.

Feelgoodgrejjer som är gratis!

Just nu har jag börjat på en lista över feelgoodgrejjer som är gratis och som jag vill göra själv och tipsa andra om. Ofta stoppar vi oss med ”Jag har inte råd” och prioriterar bort de där små sköna stunderna. Förutom att jag ibland kan tycka att det är så dumt att hellre köpa en kofta till istället för att göra något bra för hälsan, så önskar jag att fler tänkte till på att det är de små sakerna i livet som ofta skapar de finaste minnena!

Skratta mera! Det är en av mina saker jag verkligen vill åstadkomma! Fler glada grejjer som gör att jag får skratta och njuta av stunden.

Just nu önskar jag så att jag fick krypa ner i ett varmt bubbelbad med härliga dofter, tända ljud, spela soft musik och njuta! Men mitt operationssår efter blindtarmsoperationen vill inte läka och dessförinnan har jag haft nästan ett halvårs tråkigheter som gjort att badandet inte har funkat… skriver kanske om det trista framöver, men främst lyfta goda saker i livet. Jag kommer bada skumbad igen, helt klart! Det är bara lite mera tålamod som krävs! Har du tips så kommentera gärna!

Relax & enjoy!

Ha en magisk dag och glöm inte stanna upp en liten stund. Fånga här & nu ❤ //Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s