Uncategorized

En längtan efter ”som det var innan”

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Idag kom en längtan över mig

Senaste tiden har vissa saker och tankar blivit mer och mer påtagliga för mig. En längtan till hur jag levde innan all social media och teknik översvämmade världen… kom jag fram till. Jag är verkligen ingen bakåtsträvare utan välkomnar tvärtom utveckling och nya idéer varmt! Men något har skavt länge, faktiskt i flera år.

Storytelling och föreläsning

Igår, på internationella kvinnodagen, hade jag och en god vän bokat oss för en mingelkväll med 3 starka kvinnliga personligheter från vår kommun som lyckats som egna företagare och sedan tid för mingel, snack och skratt en stund. Sedan blev det en rolig och intensiv föreläsning med Micke Gunnarsson https://mickegunnarsson.se/

Kvällens föreläsning gav många tankar och fyllde upp kroppen (köttstycket som han kallade våra kroppar) med en massa känslor av både glädje och små hugg i magtrakten. Jag ska inte göra en lång berättelse om hans föreläsning, jag tycker ni ska lyssna på honom om han är i närheten av er istället. För han säger viktiga och tänkvärda saker till oss. Han är ett proffs och han är personlig på ett lite ovanligt sätt som inte många är. Jag har lyssnat på många föreläsare och det är ett par till som är personliga som jag verkligen uppskattar.

Mina bästa är: Pamela von Sabljar http://pamelavonsabljar.com/ och Tina Thörner https://www.tinathorner.se/. Underbara och närvarande föreläsningar som gav sådan enorm känsla så jag kände mig hög länge efteråt. Gå och lyssna på dem alla 3 om du vill ha en bra stund att inspireras och utvecklas på!

Tillsammans bredvid

Jag och min man bestämde oss idag för en bara vara dag tillsammans. Vi gör ingenting annat än det vi känner för sa vi i förmiddags och så har dagen gått.. Det är nu tidig eftermiddag och vi har det bra!

Vi lämnade sonen på kortis, körde inom miljöstationen med veckans skräp (min man är duktig på att slänga så det inte blir stora berg här hemma!) och sen inom affären och handla till kvällens mat. Min man står alltid och väntar på mig vid tidningarna när vi når slutet av affären. Jag plockar ihop godsaker och han spanar på tidningarna om hojar, bilar, båtar mm. Men han köper aldrig mera för han har redan läst allt och det är bara upprepningar säger han 🙂 men han står där alltid och kikar en stund ❤ Jag föreslog att vi skulle köpa varsin tidning att lyxa till det med och bara lägga oss på sängen och läsa. Han avstod, men jag köpte en tidning som jag ser fram emot att bläddra i…

Drömmer mig bort bland alla tips…

När vi kom hem så bestämde vi oss för att lägga oss på sängarna och chilla lite. Sune, vår hund, hoppade upp emellan oss. Han la sig på min arm och jag struntade i tidningen och bara njöt av hans varma, mjuka päls och kliade honom på magen. Så rofullt… mannen låg bredvid och kollade på klipp på Youtube på sin ipad. Stand up med en massa roligt om manligt och kvinnligt som han skrattande refererade lite av till mig. Jag bara låg där och kikade på man och vovve. Kärlek och värme – här & nu – bara vara och njuta… Att ligga bredvid, så mysigt och att höra han jag älskar skratta och roas åt knasigheter. Livet. Nu. Kärlek. Behöver inget annat.

Insikten om hur viktigt NU är

Gårdagens föreläsning spädde på mina egna funderingar och längtor. Jag har funderat länge på att jag bara kör på, att jag ofta är i framtidens planeringar och inte ger mig tid att stänga av och lyssna inåt så ofta som jag borde… Vad stimmar jag för? Vad vill jag med mig själv? Ja i vet såna funderingar som jag låtit ta plats.

Jag vill vara mera i ”bara vara läge”. Stänga ner all social media oftare. Det är ju bara jag själv som kan bestämma det, ingen tvingar mig, det är bara som ett uppskapat behov jag lagt mig till med.

Jag vill ligga på sängen och läsa min trädgårdstidning.

Jag vill träffa och prata med folk i verkligheten och inte via messenger.

Jag vill äta kött, potatis, sås och grönsaker. hahaha vilken reflektion! Jag bara känner ibland att det är sån stress med all hälsomat som jag fullkomligt älskar och förespråkar av många skäl. Men ändå, fan va trist att vi måste hela tiden tänka på allt med kemikalier som sprutas i vår mat… och bla bla bla vi vet alla hur illa det är.

Det finns massor av sånt där vanligt, sånt jag gjorde förr, som jag längtar tillbaka till. Okomplicerat och närvarande.

Har du också tänkt på sånt här? Blir glad om du vill dela det här i kommentarer då. För vi behöver stanna upp. Vi behöver inspirera varandra att vara närvarande.

Feelgoodbloggen ska handla om stort och smått. Vardag och fest. Allvar och humor. Känslor. Inspiration. Tips.

Slutligen vill jag bara ge er vidare ett tips som Micke Gunnarsson förmedlade igår. Känns som att det är något vi bör sprida om och om igen: ”Ta aldrig din partner för givet. Varje kväll när du lägger dig så suddar du allt och vaknar upp bredvid din partner och tänker WOW henne/honom vill jag vara med idag också! Se på din partner med nya ögon varje morgon och älska innerligt”. Typ….


Helsingör under en mistel dec 2017.
En kärleksfull dag på många sätt ❤

Ikväll är det final i mello! Vi ska laga vår favoritgryta med kycklingfilé och sötpotatis. (så nu vet ni det). Ha en fortsatt härlig helg! / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s