Är du hjärtintelligent?

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Från hjärtat eller ditt ego

Nu på morgonen läste jag ett inlägg som träffade mig i mitt eget hjärta lite extra. Jag följer denna sida genom att jag får nyhetsbrev och emellanåt ger jag mig tiden att läsa lite extra. Ofta ”precis när jag behövde” det 😉

Inlägget jag läste idag, handlade om det som jag själv jobbar med mycket både i min personliga utveckling och som jag ofta pratar med både vänner och mina kunder om – Att vara sann emot sig själv, tala från hjärtat och våga blotta sitt sanna jag för andra.

Man kan tycka att motsatsen är att ljuga, men jag tror att för de flesta handlar det om rädsla över att våga visa känslor och vem man är på riktigt… I rädsla för att bli dömd och avvisad för något som betyder mycket för en själv. Det blir enklare att inte säga något alls eller vifta bort och skoja för att vilseleda och avleda bort ifrån sig själv.

Det är ett fint och tänkvärt inlägg och jag tycker att du ska läsa det själv för att förstå vad jag menar: https://www.humanawareness.se/manadens-intention-nar-du-delar-fran-ditt-hjarta-gor-andra-det-ocksa/

Lära sig vad som ärliga avsikter

Mina tankar här kring detta är att för att lära sig skilja på andras avsikter så behöver du först jobba lite med dig själv. För ofta ser och upplever du omvärlden i hur du speglar dig själv.

Valet är alltid ditt!

Är du en skeptiker så kommer du också bemöta andra med en sådan inställning och ifrågasätta vad som sägs, oavsett vad som sägs faktiskt. Vi får ofta höra att det är bra att inte ”tro på allt som andra säger” och tycker det är lite coolt att tillhöra gruppen skeptiker.

Har du bra kontakt med ditt hjärta och din magkänsla så kan du i lugn och ro ge personen som berättar något din fulla och öppna uppmärksamhet. Ett öppet sinne, lyssna och känn efter i magen om det känns rätt eller fel för dig. En del kallar det intuition också, men jag tycker magkänsla är ett tydligare ord för vad det handlar om.

Så handen på hjärtat: Är du en skeptiker eller är du hjärtintelligent? Den frågan är lite provocerande… men var alltid trygg med att du kan ändra dig till det som känns bäst för dig själv.

Jag är tacksam för att jag har ett öppet sinne! Det har givit mig så otroligt många härliga upplevelser och mycket nytt som strömmat in i mitt liv.

Att tala från hjärtat berör

Jag har en annan blogg också där jag har skrivit lite annat material. Bl.a har jag delat med mig om att vara mamma till en son med särskilda behov. Varje gång jag skrivit något extra, som nästan tagit musten ur mig själv, så får jag mycket respons med båda öppna kommentarer, mail och PM på facebook. Just för att jag talar från hjärtat och berör andra. En hel del känner igen sig själva, men vågar inte vara så modiga som mig och tala öppet om det. För mig blir det då så tydligt att vi behöver mer av det här. Att ge fler modet att vara sanna emot sig själv först och främst, men även våga stå upp och berätta inför andra. Lite lägga korten på bordet och visa sin sanning. I de flesta fall är sanningen befriande och en speciell känsla av en ny styrka infinner sig. Men… det är läskigt också att blotta sig. I inlägget jag länkade till tar hon upp just det. För samtidigt ska man kanske tänka på vilka man öppnar upp sig för och vad syftet är… Det kommer alltid finnas folk som bara läser av nyfikenhet, pratar och vänder ord emot och lite som passar en själv. Men är det detta lilla fåtal jag själv skriver för? Eller är det för att jag så ofta får ”Tack snälla underbara Jill för att du delar med dig! Det här behövde jag läsa just idag” och så ett antal hjärtan mm på det.

Självklart, skriver jag utan omsvep, så skriver jag till dessa människor som berörs i hjärtat av mina texter. Vad de andra ”egomänniskorna”, som ännu inte genomgått tillräcklig personlig utveckling, tycker om mina texter, det är inte mitt problem. Så långt har jag kommit i min egen personliga utveckling och styrka.

Omge dig med stöttare!

Undvik nedgörare… det har varit ett av mina mantra ända sedan jag gick min första kurs i personlig utveckling för driftiga kvinnor 1997. En viktig kurs på många sätt. Den följer mig fortfarande och är som en karta och vägvisare för mig. Det är ofta jag glömmer bort mig, men jag kan alltid hitta en sidoväg tillbaka på rätt spår igen förr eller senare.

Genom åren har jag haft massor av personliga samtal med olika sorts människor. Nu märker jag direkt av ifall jag har möte med en skeptiker eller en hjärtintelligent människa. Eller i de flesta fall gör jag det 🙂 Så länge mina egna avsikter är goda och sanna behöver jag aldrig själv känna någon osäkerhet inför hur jag bemöter någon annan. Jag ”ser inte igenom” andra människor utan använder mitt hjärta och magkänsla. Ofta klickar det och man känner av personkemin, ibland blir det bara stelt och konstigt och det är helt ok för mig.

Idag är gråväder högst påtagligt utanför fönstret. Meeen har man en liten pigg hund som jag har så drar man på sig varma kläder och går ut ändå. Så det är min nästa plan för dagen. Sen blir det piff och handla fika, för i eftermiddag kommer en jättehärlig kvinna hit till mig och det ser jag fram emot så mycket. En kvinna med stor hjärtintelligens – man blir som man umgås säger jag 😉

Ha en fin dag! // Jill

Publicerad av feelgoodbloggen

Jag heter Jill och jag vill dela med mig om mina tankar om "Det goda livet" och reda ut vad det egentligen är? Olika för alla tror jag. Olika är bra. Olika tillför alltid en massa positiva ingivelser och tillgångar. Ibland kommer nya saker in i livet som vi genast lägger in i mappen över saker vi tycker om att njuta av. Mat – motion – filmer – böcker – musik – fritidsintressen – konst – kultur – resor – äventyr. Det tillåtna, det vi läser i sociala medier, i hälsotidningar mm. De saker vi ska tycka om som vi gärna berättar om för andra. Ändå mår så många av oss dåligt. Har vi samtidigt i vår iver över att leva på topp skapat upp tabun och skämskuddar för att vi inte alltid orkar leva så? Följ med i bloggen när jag utforskar och hittar guldpärlor och förhoppningsvis inspirerar just dig som läser att leva mer i feelgoodkänslor och mindre i feelbadkänslor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Dos Gardenias

You are Good Enough!

Kunga Mamman

Mammalivet till barn med NPF. Om det som varit, blev och är

Kvisttales

Livsberättelser / Kunskap / Life stories / Knowlegde / Insights

Feelgoodbloggen

You are Good Enough!

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Longreads

The best longform stories on the web

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: