Uncategorized

I det enkla bor…

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Ernst är ju duktig och allt han gör känns så enkelt när man ser honom fixa. Men idag började jag fnissa lite när jag fixade en någorlunda ordnat lördagsfrulle till mig och mannen. Vann Ernst kaffemuggar och äggkoppar i ett lotteri jag är med i och tycker att de är väldigt fina. Så de åkte fram idag.

Inte lika snitsigt som hos Ernst, men med hans koppar ”lyfter” frukosten en aning.

Mannen uppskattade min lilla ansträngning!

Det tar tid om man vill dona med en riktig hotellfrukostkänsla och det var jag lite för trött för. Sune hoppade upp och ner några gånger i morse straxt innan åtta för att få mig att förstå att vi hade sovit färdigt. Så jag steg upp och startade dagen och kaffebryggaren med sömninga rörelser och vaknade som vanligt till liv sittandes på toa med en söt cockerpoo sittandes framför mig. Vi tittade varann i ögonen och som vanligt blev hjärtat extra varmt när jag ser den kloka pudeln i honom 🙂 Han e fin vår Sune!

När jag och Sune slamrat runt i köket och till och med kokat ägg, så tyckte Sune att det var dax för husse att gå upp! Så in och upp i sängen för att säkerhetsställa att även husse klev upp.

Hussemannen blev glad över köksbordsfrukosten och vi hade ett gott snack om viktiga saker och lite reflektioner vi haft under veckan.

Min reflektion

Min egen fundering under veckan har varit det här med skärmtiden, vårt mer och mer osociala samhälle vi håller på att skapa upp och att vi inte längre pratar med varann.

Tittar vi på vår egen lilla familj så konstaterar vi omgående att vi tillbringar lite för mycket tid i våra egna små bubblor, även sonen som älskar att lyssna på Kizz och kolla Youtubeklipp om och om igen… vi är inte bättre med all social verksamhet, Blocket och annat.

”Det ligger i tiden” bla bla bla ja ja ja säger jag om det. Klart det gör, men på något vis har vi nog kommit in i ett högst onormalt användande och förströelse i cybervärlden. Var är de goda och viktiga samtalen? Ska vi tappa mer än vi redan gjort i vår förmåga att samtala verbalt och titta varann i ögonen?

NEJ! skriker det i alla fall inom mig. Vad tycker du?

En liten plan pratade vi om imorse

Min son och min mans bonusbarn, är 19 år och har ett handikapp som tyvärr också gör att han inte har några vänner på sin fritid. Han är ensam med oss och för det mesta så är det helt ok. Vi har lite insatser som gör att han får komma ut och göra lite annat och vi skulle egentligen önska något mer, helst på helgen. Men vet ni hur svårt det är att få en kontaktperson idag och ännu värre någon som skulle vilja hänga med vår son några timmar på en helg? Innan klarade vi oss på att det var vi 3 som spelade boll, gjorde små utflykter, cyklade en runda osv… men nu är det inte lika kul längre. Barnet har blivit tonåring och vill inte spela boll och cykla rundor längre.

För ganska precis ett år sedan hämtade vi hem vår hund Sune som verkligen har varit en pusselbit som fattades oss och som passade oss så himla underbart!

Så här liten var han när vi hämtade honom! Söte Sune bus 🙂
Sune på klipporna i Karlskrona skärgård i somras.

Planen är nu att vi ska börja gå ut med Sune tillsammans ca 2 vardagskvällar i veckan. Vi är supertrötta efter jobb och skola, men det börjar bli ljusare och det är skönt att röra sig innan man landar i soffan. Vi tänker också att vi hinner och tar oss tid framför allt att prata med varann. Inga mobiler med och så bara vi… Längre fram när det blir varmare kan vi packa med oss kvällsmat och ha ett stopp någonstans längst med vår runda eller varför inte på någon av våra stränder vi har precis där vi bor?

”The goodlife”

Livet handlar om att leva här och nu och varje dag. Det är mitt motto och ett livsmål att leva efter det varje dag faktiskt. Vi längtar inte ihjäl oss efter helgen och några futtiga semesterveckor och allt däremellan bara anses vara olidliga transportdagar. Nääää lev inte så hörrni!

Har du stannat upp någon gång och tänkt till på riktigt vad du vill i ditt eget liv? Både just nu och framöver?

Testa en lista!

En start för att komma igång med dina egna viljor, drömmar & mål?

Enkel lista. Gör en själv med det som passar dig. Det viktiga är väl mest att komma igång och faktiskt skriva ner dem med en vanlig penna på ett papper. Sen kan man alltid gå vidare med fina ”Dream board” osv för att göra ännu tydligare. Men för dig som kanske aldrig varken stannat upp eller gjort någon typ av lista. Feel free att använda min lila enkla lista!

Så för att knyta ihop säcken lite med mitt inlägg. Dagens enkla ”Ernstfrulle” resulterade i det goda samtalet mellan man och fru och en förhoppning om att vi ska skippa en och annan timme extra vid våra plattor, mobiler och datorer.

Life is good! Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s