Uncategorized

Mod och utmaningar

Jag har lärt mig älska utmaningar!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

När jag träffade min make för snart 15 år sedan så var det mycket jag aldrig hade gjort förut. Sånt som liksom bara inte blev av.

När jag var yngre hade jag en dröm om att själv ta mc-kort och köra hoj. Frihet tänkte jag. Inte råd sa livet då. Jag glömde av min dröm och blev sambo, renoverade hus, blev med hund och sedan mamma. När man blir mamma händer något med en. Man blir lite räddare för det mesta, man blir lite mer orolig och ser på världen med andra ögon. I alla fall blev det så för mig. Mitt mod kom av sig och jag fick annat att tänka på.

MC böna på väg till Öland sommaren 2014 med en av alla gamla hojar som bott i vår carport.

Första gångerna jag åkte hoj med mannen var jag rädd en stund. Jag blundade och bad en bön om att allt skulle gå bra 🙂 De första kilometerna var alltid nervösa innan jag kunde slappna av och njuta och jag tänkte varenda gång att jag saknade något… vad? Jo säkerhetsbältet hahaha 🙂

Vår första lite längre tur på hoj gick till Öland och inte förrän sommaren 2014 faktiskt. 10 år efter det att vi träffats. När min son var mindre så fanns där ingen tid eller vilja att åka iväg på mer än en natt. Vi var iväg 3 nätter och jag var så stolt och lycklig över denna resa. Nu kunde jag slappna av och just på denna hojen satt jag som en drottning där bak! Inbäddad liksom, som i en fåtölj… Jag är så glad att jag bestämde mig för att våga. Det stärkte mig enormt mycket att släppa kontrollen helt. Det är ju inte mycket jag kan göra där bakom häcken på mannen 😉 Att åka hoj är att uppleva livet och naturen på ett annat sätt än genom bilrutan kan jag säga. Numera sitter jag där bak och spanar, tar in alla synintryck, njuter av farten och vinden och känner mig faktiskt fri på ett helt annat sätt.

Våga tala inför publik

Jag har läst någonstans att detta är något som folk tycker är bland det svåraste och mest skräckinjagande man kan utsätta sig för. Min egen enda jämförelse för några år sedan var när man skulle redovisa grupparbeten i skolan och jag minns att jag tyckte att det var sådär.

Sedan skoltiden har jag förändrats och växt i min personliga utveckling de senaste 5 åren kan jag säga. Jag har varit på massor av föreläsningar och event, lyssnat och tagit del av proffs, men också av helt vanliga människor som delat sin story. Jag har skrattat, gråtit och berörts och efter några gånger tänkte jag tanken på att jag kanske också skulle våga? Bara för att växa och utvecklas, våga tro på att jag också kunde berätta och göra min röst hörd? Våga tro på att min story och mina presentationer skulle ge en god smak hos andra? Var det en revansch också i denna nya tanke?

Såhär glad kan man se ut när man har kontroll och är trygg med vad man ska säga.
Power!!!

Jag älskar och brinner för att nätverka med andra. Jag brinner för att hjälpa andra att våga tro på sig själva, våga utvecklas och stå upp för sig själv.

Det är verkligen ingen självklarhet och jag har övat några gånger och ändå är jag jättenervös när det är min tur. Det ska man va säger alla proffs, för då är man fokuserad och håller skärpan.

För mig handlade det om en massa saker att våga ställa sig på scenen och jag tror att alla har sina skäl till att våga vara så modig så man nästan kräks…

Annorlunda dialekt och dålig självkänsla

Under min uppväxt kämpade jag med en massa saker. En av dem var att jag pratade en dialekt som var en salig röra av många olika dialekter. Det lät hemskt och ibland hemskt roligt tyckte andra. Det hämmade mig från högläsning i skolan och min lärare skällde på mig flera gånger. Jag kan fortfarande minnas flera tillfällen under främst mellanstadiet när jag var som mest grötig innan jag fick kläm på skånskan någorlunda. Det gjorde mig annorlunda i det lilla samhälle jag är uppväxt i. Jag hade en riktigt dålig självkänsla av flera orsaker och var osäker på många sätt. Aldrig att jag trodde att jag skulle ställa mig på en scen och prata för flera hundra! Men det har jag gjort! Jag har också hållit i flera webinar med utbildningar och storytelling vilket jag aldrig heller trodde och för 5 år sen visste jag knappt vad ett webinar var ärligt talat.

Varje gång du vågar blir du starkare än innan!

Det är min tro fullt ut. En klok person sa att det krävs bara 20 sekunder av MOD för att våga ta ett beslut att våga något man inte trodde man skulle. Att våga säga ja till något som känns skrämmande, men som man ändå skulle vilja testa. Tänk så mycket man går miste om när man ständigt säger nej till allt nytt som känns lite skrämmande…

När jag beskriver mig själv så är jag innerst inne ganska ”Wild & crazy”, men jag har hämmat mig själv så många gånger genom åren med ursäkter som: – Det där är nog inget för mig. Jag kan inte sånt. Det vågar jag aldrig. Jag är för gammal (!?) för det. Usch, det där ser svårt ut, det klarar inte jag.

Jag kan bli lite arg på mig själv när jag tänker på vad mycket jag sagt nej till innan. Och vet ni, jag tror ni känner igen just det här: ”Vad ska andra tycka om mig ifall jag….” eller hur? Helt galet att tänka så!

Numera har jag faktiskt ett tänk att Vad andra säger om mig har jag inget med att göra. Det är deras problem om de vill ha en åsikt om mitt liv.

Feelgoodbloggen

Handlar om det här med att våga vara sig själv fullt ut. Våga TRO på dig själv. Våga LEVA ditt liv som DU vill utan att tänka på vad andra eventuellt skulle tycka om dig. För vet du, i de flesta fall tänker ingen någonting om dig eller dina val, för de har fullt upp med att oroa sig vad andra ska tycka om dem… så knasigt är det.

Njut av livet. Våga bjuda på dig själv och något av det viktigaste för att få känslan av att man har ett rikt liv: Var lycklig med det du har! Var stolt över allt fint och bra du har skapat upp i ditt liv! Se dig omkring på allt du själv har valt för dig och dina nära och sträck på dig! Kan du vara lycklig med det du har så är du en bra bit på väg mot ett sant och rikt liv!

Utmaning till dig!

Ok, nu ska ni få en ”fulbild” på mig! Bara för att våga bjuda på en ofiltrerad knasbild som visar lite skavanker, men samtidigt ge tillfälle att LE 🙂

Vågar du så lägger du ut den här i kommentarsfältet (om det nu går, osäker än på all teknik här) eller kanske som en fulbild på fejjan eller Insta 🙂 Som ett första steg att vara lite modig kanske? Här har ni min!

Skämskudden nästan på, men det tog ju bara några sekunder att ladda upp bilden 😉

Gör en lista på vad du skulle vilja våga göra. I min plan så kommer det att komma mera om det här med att våga vara modig och utmana sig på Feelgoodbloggen så håll utkik!

Ha en toppenlördag! Ikväll är det mello igen… Kram Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s