Uncategorized

Sköna lördag!

Feelgoodbloggen – Jill Lagerqvist

Inga måsten…

Bara vara…

Andas…

Njuta i den tidiga vårsolen.

Mer behövs inte. Inte idag. Jag har fikat ute med mannen och vår underbara vovve. Solen sken och vi satte oss på våra sj-pallar som står längst med husväggen på vår baksida. Vår enkla chillplats där vi tillbringade många varma dagar och kvällar sommaren 2018.

Jag är trött på pressen och stressen av att prestera!

Jag körde en runda i förmiddags till apoteket och skulle hämta ut lite medicin till mig och sonen. Radion på som vanligt och så plötsligt blev jag så himla irriterad! Alltså, jag sätter på radion för att jag vill lyssna på musik, höra programledaren prata lite mellansnack, men man får ju ha TUR om det blir någon musik alls på radion. Reklam nästan hela tiden! Köp köp köp. prestera mera, orka orka va så cool och på bla bla bla…

Så jag fick fundera på vad det var som bubblade upp där och då i bilen? Sanningen är väl den att jag är lite extra känslig just nu. Fast jag har funderat rätt mycket på hur sociala medier i alla olika former ständigt ska påverka oss. Det är sällan de ger oss enbart den där sköna feelgoodkänslan! Det finns alltid budskap som på något sätt påverkar oss med hintar om att inte bara vara nöjda som det är…. Det skaver av dåligt samvete med det vi ”borde” göra.

Mitt beslut var att stänga av radion. Bara köra bilen dit jag skulle och så hem igen 🙂

Ibland får man bara stänga av

Scrolla bort, scrolla iväg all press och stress! Bara stäng av, tysta ner bruset och blunda ett tag. Gör något jag tycker om. Umgås med de jag mår bra av. Slappna av. Lyssna på reklamfri musik hemma. Ät något gott. Ta en kopp kaffe. Käka en banan. Peppa dig själv med lite hejarop och goemusik.

Vad gör du en ledig lördag?

Det är nog stor skillnad på var man bor. Vi bor på landet flera mil från stan. Hade jag bott i stan hade jag nog fikat på café och strosat lite in och ut i affärer en stund. Tror jag i alla fall. Vad gör man i stan? Åker till landet på helgerna? 😉

Här på landet, i vårt lilla fiskeläge, älskar jag att gå ner till havet. Gå längst med stranden och andas den friska havsluften. Gå ner en runda vid hamnen. Det är tyst och stilla vid denna tiden på året. På sommaren är det mycket turister som njuter av vår lilla plats på jorden.

Just denna helgen är det bara vara. Jag vilar mig i form efter söndagens blindtarmsoperation. Det går sakta framåt. Jag har ingen brådska för det är ingen mening.

Nästa vecka står det planering på schemat

Nästa vecka är det sportlov hos oss. Då kommer min allra bästa vän hit några dagar. Vi ska jobba på våra gemensamma projekt och även stötta och granska varandras verksamheter för att bolla idéer och komma framåt i vårens planering. Att ha eget företag är ibland ensamt så vi hjälps åt och är varandras bollplank.

Jag ska också dra upp lite planer för de där goa grejjerna jag ska fylla bloggen med och förhoppningsvis inspirera med! Det ser jag fram emot! Min fantasi ska flöda och jag ska inte se hinder, bara möjligheter!

Ha en skön lördag! / Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s